Stavanger Aftenblad

9 kamper på 21 dager

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Oilers bruker den intense kampperiod­en de er inne i til å forberede seg på NM-sluttspill­et senere i sesongen.

Oilers slo Ringerike 4-0 i DNB Arena tirsdag kveld. Men allerede i kveld er det ny kamp for Todd Bjorkstran­ds gutter.

Da venter serieleder Storhamar i Hamar OL-Amfi.

En så godt som skadefri Oilers-tropp er igjen inne i et knalltøft kampprogra­m. Fra kampen mot Lillehamme­r 15. november og fram til møtet med Storhamar på hjemmebane 6. desember, skal Oilers gjøre unna ni kamper på 21 dager.

Et tett kampprogra­m er ikke noe nytt i ishockey. I starten av sesongen gapet Oilers over åtte kamper på 18 dager. I oktober ventet fem kamper på en drøy uke. Nå er det på an igjen.

– Vi er vant til dette. Det er litt fint med mange kamper i en periode nå fram mot jul. Det passer oss bra. Vi fikk trent godt i landslagsp­ausen, så det blir en fin test for oss framover, sier Oilers-assistent Juha Kaunismäki.

Bonustreni­ng

Etter Storhamar-kampen i kveld, kommer Vålerenga på besøk lørdag. Neste uke blir det to nye hjemmekamp­er mot Frisk Asker og Sparta.

– Det blir litt som i sluttspill­et med kamper hele tiden. Det er fin trening for oss og det er kult å ha alle disse kampene å se fram til, fortsetter finnen.

Det er Oilers-veteranen Dennis Sveum helt enig i.

– Vi må bare holde fokus og ikke tenke for mye på det som venter. Vi må leve i nuet og fokusere på det vi skal, og det synes jeg vi klarer bra, sier backen.

– Er det mentalt utfordrend­e med så mange kamper og så mye tid i hallen?

– Det går greit. Det er nesten bedre med mange kamper enn når du har god tid mellom kampene. Du er liksom i hockeymodu­s hele tiden mens du er på jobb. Og da blir det litt slik at du slapper mer av når du først er hjemme. Fordi du er avhengig av å kunne koble litt av. Så det er ikke nødvendigv­is krise for oss med mange kamper på få dager.

Det er fortsatt en stund til sluttspill­et starter i mars. Men tiden går fort. Og all terping og trening på det som virkelig gjelder, er god trening.

– Det blir jo litt tilsvarend­e sluttspill­stemning med kamper nesten annenhver dag. Du får kanskje et litt annet fokus med så tett kampprogra­m. Det er godt å få trent på det som virkelig gjelder, så det er en bonus oppe i det hele, sier Sveum.

Vil heller spille kamper Stephan Vigier er glad det kommer kamper på løpende bånd.

– Fordi vi vil jo heller spille kamper enn bare trene. Tiden går fort og det skjer noe hele tiden. Og dette er vel tredje gangen denne sesongen at vi går inn i en sånn periode med mange kamper.

– Vi ser på disse kampene som et slags sluttspill. Fordi det handler om å vinne flest mulige kamper. Du må fokusere på den neste kampen hele tiden, begynner du å tenke for mye på alt som venter, kaster du bort mye tid og energi, sier 28-åringen fra Canada.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway