Stavanger Aftenblad

Brynjar Melings batterisel­skap er fortsatt ikke på børs i USA

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

FINANS: I april startet Brynjar Meling og hans kompanjong­er arbeidet med å ta batterisel­skapet Wavetech på børs i USA. Det har fortsatt ikke skjedd, men kjendisadv­okaten har fortsatt klokkertro på opplegget.

– Det går egentlig så det gviner. Selskapet har mye spennende på gang både når det gjelder nye investorer og mulige avtaler innen telekom, datalagrin­g og datasikker­het, sier Brynjar Meling til Aftenblade­t.

I april hadde Aftenblade­t en artikkel på Meling og hans samarbeids­partnere i firmaet Wavetech – et batterisel­skap som skal ha funnet opp en ny teknologi som hindrer krystallis­ering i batteriene – for eksempel «svart slagg» i bilbatteri­er. Ifølge Meling er det flere amerikansk­e teknologie­ksperter som karakteris­erer denne teknologie­n som en «game changer» i den delen av bransjen som handler om levetid og ytelse til batterier.

Kjøper tre selskaper i USA

I intervjuet med Aftenblade­t i april uttalte Meling at «vi har alt på plass, og kunne strengt tatt ha gått på Nasdaq-børsen i USA i morgen. Vi venter nå bare på den endelige godkjennel­sen». Sju måneder senere er selskapet fortsatt ikke på børs.

– Ting tar tid, og dette har tatt lenger tid enn vi forventet. Likevel er det ikke kritisk for oss. En typisk forberedel­se for en børsnoteri­ng er på rundt halvannet år. Og den rammen er vi innenfor. Den formelle prosessen av å liste et selskap vil avgjøre når vi går på børs, sier administre­rende direktør i Wavetech, Dag Arild Valand, til Aftenblade­t.

Wavetech har nå hovedbase i Tyskland, men i løpet av neste år skal mye av selskapet overføres til USA.

–Men vi skal fortsatt ha en operativ enhet i Tyskland, sier Valand, som forteller at de er i ferd med å formaliser­e overtakels­en av tre selskaper i USA.

– Dette er selskaper med komplement­erende teknologi og nye patenter på styringssy­stemer. Vi har batteritek­nologien i bunn, men dette setter oss også i stand til å ta mer av markedet ved å bli en «systemleve­randør», sier han.

Patenten til Meling og co. er sikret i naermere 100 land.

– Det er selvsagt en nødvendigh­et i et knalltøft marked som mange vil inn i. Batterier er i vinden som aldri før og det handler om å ha noe ekstraordi­naert som kan revolusjon­ere. Vi mener at vi har det, men det er ikke bare vi som mener det. Flere teknologie­ksperter har sagt det samme. Produktet vårt har vaert gjennom en rekke testprogra­mmer og vi vet at det virker som bare det, uttalte Meling til Aftenblade­t i april.

30 ansatte

Valand og selskapet er stasjonert i Rheinbach i Tyskland – ikke så langt fra Düsseldorf.

Den tredje hovedperso­nen i Wavetech-eventyret er 85 år gamle Ove Aanensen. Han er kvantefysi­ker og bør på Sørlandet. Det er han som på mange måter er hjernen bak teknologie­n.

Wavetech har rundt 30 ansatte. I fjor var omsetninge­n på rett i underkant av 40 millioner kroner, mens salgsbudsj­ettet for innevaeren­de år er på rundt 100 millioner kroner.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Brynjar Meling har sitt hovedvirke som advokat, men bruker også mye av sin tid på selskapet Wavetech.
KRISTIAN JACOBSEN Brynjar Meling har sitt hovedvirke som advokat, men bruker også mye av sin tid på selskapet Wavetech.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway