Stavanger Aftenblad

Ting jeg laerte på Black Friday

-

DRØSET: Livet har mange små og store gleder. Shopping er ikke alltid en av dem.

Som den trassige personen jeg er, hadde jeg i år bestemt meg for å handle på Black Friday, bare fordi det er så mange som forakter dette konseptet. OK, det handlet kanskje også litt om at jeg tilfeldigv­is hadde fri den dagen, så det passet godt å få unnagjort litt av julehandel­en. Hvor vanskelig kan det vaere, tenkte jeg. Det er jo bare å belage seg på bittelitt mer kø enn vanlig, ha en klar plan, gjennomfør­e, komme seg hjem igjen. For all del ikke glemme å gå på polet.

Vel, dagen bød også på en del nye og gamle laerdommer. For eksempel: y Det kan bli forholdsvi­s ampert på parkerings­plassen utenfor

Kvadrat. For eksempel når noen bare kjører rett inn på den plassen du har stått og ventet tålmodig på. Konklusjon: Folk eier ikke skam/ folkeskikk/øyne i hodet. y Forbløffen­de mange unger har tydeligvis fri fra skolen midt på formiddage­n. y Veldig mange har ikke fått med seg at det er fullt mulig å gå på rullebånd og i rulletrapp­er, derfor stiller de seg rett ved siden av hverandre for å forhindre at andre prøver seg på denne tidsbespar­ende aktivitete­n. y Det går faktisk an å rekvirere handlevogn­er på kjøpesente­rets matvarebut­ikk, og kjøre rundt i gangene og butikkene med disse. De tar kanskje litt plass, men er til gjengjeld veldig effektive til å dytte unna andre kunder med, eller dytte køen framover hvis man føler at vedkommend­e som står bak kassen ikke er effektiv nok. Ikke minst slipper man å baere alt raelet man handler, og slipper unødige turer tilbake til bilen for å losse av. y Ingenting av det jeg hadde på listen var det tilbud på, eventuelt hadde ikke butikken mer igjen av det aktuelle produktet. Dermed har man brukt like mye penger som man ville ha brukt på en hvilken som helst annen dag, men hadde da sluppet parkerings­infarkt og elleville køer. Bra jobba.

Det kan bli forholdsvi­s ampert på parkerings­plassen utenfor Kvadrat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway