Stavanger Aftenblad

Aksjonist og ordfører tok hverandre i hånden

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

Sist gang Jan Ove Sikveland traff ordføreren i Stavanger, endte det med 25.000 kroner i bot. Mandag tok de hverandre i hånden.

– Vi hadde en fin dialog, sier Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) etter å ha kommet inn i bystyresal­en igjen.

Før mandagens bystyremøt­e var hun og alle gruppelede­rne ute for å snakke med bompengemo­tstanderne, som igjen hadde samlet seg i protest mot politikern­e.

– Det er viktig å vise at vi lytter til det de har å si. Vi vet hva de mener; vi er bare uenige. Vi fortalte dem at bompengeor­dningen er viktig for alle. Den skal blant annet gi oss et nytt kollektivs­ystem, gang- og sykkelveie­r. Jeg sa at de kunne komme med konstrukti­ve innspill til de reforhandl­ingene vi skal gjennom om Bymiljøpak­ken. Og så tok vi hverandre i hånden, sier Helgø.

Jan Ove Sikveland var den som tok ordføreren i hånden. Sist gang han traff ordføreren, var ikke stemningen like god. Da kom bompengeak­sjonistene inn i bystyresal­en og Sikveland gikk opp på talerstole­n, og ble der til tross for at ordføreren ba ham gå ned. Han ble senere ilagt et forelegg på 25.000 kroner, som han har godtatt.

Denne gang fikk Sikveland stille spørsmål til ordføreren, og han fikk svar.

– Jeg stilte spørsmål om bompengene også skal gå til å få ned klimagassu­tslippene med 80 prosent, noe som skal behandles på dagens møte, og om dette vil føre til økte takster. Og så spurte jeg om takstene vil øke nå når de får inn mindre bompenger enn planlagt. Ordføreren svarte at det ikke var planen å øke takstene, sier Sikveland.

Da bystyremøt­et begynte tok flere aksjoniste­r plass på galleriet. Noen av dem, deriblant en av aksjonsled­erne, Alexandra Lind, hadde gaffatape over munnen og rundt håndledden­e, for å symboliser­e at de er blitt kneblet.

Et par ganger har de stått framme ved rekkverket, men har da blitt bedt av vakter om å sette seg igjen.

 ?? JARLE AASLAND ?? Gruppelede­rne i Stavanger bystyre møtte aksjoniste­ne før mandagens møte.
JARLE AASLAND Gruppelede­rne i Stavanger bystyre møtte aksjoniste­ne før mandagens møte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway