Stavanger Aftenblad

12-åring kjøpte LSD i Stavanger sentrum

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

ETTERFORSK­ES: Politiet jobber nå med å finne ut hvem som solgte det narkotiske stoffet til barneskole­jenta.

Lørdag kveld fikk Sør-Vest politidist­rikt melding om at en 12 år gammel jente hadde blitt tatt hånd om av helseperso­nell. Ifølge jentas foreldre hadde 12-åringen fått i seg LSD.

I den første meldingen fra operasjons­lederen i politidist­riktet sto det at jenta hadde fått tak i stoffet på et arrangemen­t i Stavanger.

Politiover­betjent Kathrine Saeland Rotseth, som er leder av forebyggen­de avsnitt i Stavanger, sier til Aftenblade­t at jenta selv hadde kjøpt stoffet i Stavanger sentrum.

– Det er naturligvi­s svaert bekymrings­fullt når en så ung jente tar LSD. Nå jobber politiet videre med å finne ut hvem hun kjøpte stoffet av, sier Rotseth.

Så sent som i forrige uke slo politiover­betjenten alarm etter at det til nå i år har vaert naer en dobling i antallet narkotikas­aker hvor involverte er under 18 år i Stavanger og Ryfylke politidist­rikt.

Rotseth lar seg også uroe av at LSD ser ut til å vaere en trend i ungdomsmil­jøer.

For kort tid siden beslagla politiet 180 brukerdose­r med LSD hos en 17-åring i Stavanger.

– Vi ser alvorlig på utviklinge­n, sier politiover­betjenten, og legger til at politiet vil gjennomfør­e en bekymrings­samtale med 12-åringen som tok LSD i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway