Stavanger Aftenblad

Viking-gutt kan bli lyseblå, Bryne snakker med Vidar Nisja

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sandnes Ulf bekrefter nå at klubben snakker med Vikings Rasmus Martinsen og Claes Kronberg, mens Bryne skal ha samtaler med Vidar Nisja som ikke fortsetter i lyseblått.

– Vi har vist interesse og har snakket med spillerne, sier Sandnes-trener Bengt Saeternes til Aftenblade­t.

Interessen er gjensidig ifølge Rasmus Martinsen.

– Sandnes Ulf er absolutt en aktuell klubb. Jeg er topp motivert selv om det ikke blir i Viking, men jeg er kommet til et punkt der det er viktig å vite at jeg blir satset på, og hvilken rolle jeg er tiltenkt. Jeg trenger å spille kamper helg etter helg for å utvikle meg, understrek­er Martinsen.

Bekler flere roller

Han kan bekle flere roller, alle i backrekken, men kanskje er han aller best som defensiv midtbanesp­iller.

22-åringen har 37 aldersbest­emte landskampe­r for Norge og skrev proffkontr­akt med Viking alt som 17-åring. Han har vaert på nippet til fast plass, men skader har ødelagt.

– Jeg har lenge vurdert at et utlån ville vaert bra, men det har aldri passet slik. Fra årsskiftet står jeg fritt, det kjennes veldig fint, sier Rasmus Martinsen som har snakket med et par klubber ved siden av Sandnes Ulf.

Bengt Saeternes har aldri lagt skjul på at han liker kvaliteten til Martinsen og Claes Kronberg, han har heller ikke avskrevet Ingvald Halgunset eller Jefferson de Souza.

Dessuten har unge Ørjan Bjørlo fra Staal imponert på treningene i Sandnes. 17-åringen blir med også i januar.

Bengt Saeternes ønsker ikke store endringer i troppen til 2019-sesongen. 15 spillere er alt på plass, ting tyder på at også nederlende­ren Erixon Danso blir med videre. Han har for vane å bli bare én sesong i hver klubb, men har gitt uttrykk for at han liker seg så godt i Sandnes at det kan bli utvidelse av kontrakten.

Mer tvilsomt er det med Kristian Brix som sannsynlig­vis drar til Oslo-området igjen, mens Vidar Nisja og Sandnes Ulf var enige om å avslutte allerede forrige uke.

Bryne har 16 på kontrakt Som Aftenblade­t skrev da, tydet mye på at Bryne ble neste stoppested. Klubbens daglige leder, Asle Tjøtta, bekrefter at Nisja er interessan­t.

– Det er naturlig for oss å ta en prat med Vidar, han har erfaringen vi er ute etter, men det er avgjørende at han er motivert selv. Vi kan ikke tilby fotball på heltid, sier Tjøtta.

Han opplyser at Bryne har 16 spillere på kontrakt inkludert Sander Ystanes og Rogvi Baldvinsso­n som forlenget med to år tirsdag.

– Vi skal ha 20 pluss to fra vår egen junioravde­ling, sier Tjøtta som har avtale om en prat med Jefferson de Souza de naermeste dagene.

Brodd-spilleren som ikke fikk kontrakt med Viking, trener med Kongsvinge­r. Om det ikke blir noe der, får Bryne skarp konkurrans­e av EIK. Egersunder­ne som var det beste lokale laget i 2. divisjon innevaeren­de sesong, jobber med å forsterke etter at Jørgen Øveraas Olsen (Ranheim) og Mads Nørby Madsen har sagt nei til nye kontrakter.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Energiske Rasmus Martinsen kan skifte fra mørkeblått til lyseblått, fra Viking til Sandnes Ulf.
FREDRIK REFVEM Energiske Rasmus Martinsen kan skifte fra mørkeblått til lyseblått, fra Viking til Sandnes Ulf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway