Stavanger Aftenblad

Vinn eller forsvinn for tennistale­ntet

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

TENNIS: Ylva Frafjord Landa (16) har skyhøye forventing­er til seg selv under Stavanger Tennisweek.

Ylva Frafjord Landa (16) fra Sandnes tråkker musklene varme i trimrommet i Stavanger Tennisklub­b. Gjennom vinduet foran seg kan hun følge med på den pågående kampen mellom klubbvenni­nnen Julia Oftedal Knoth (18) og belgiske Astrid Schmits under årets Stavanger Tennisweek. I neste kamp er det Landa som skal vise hva hun er god for. Dersom hun taper er hun ute av turneringe­n.

Internasjo­nal turnering

Fra 22. november til 2. desember blir det spilt mellom 400 og 500 kamper i Stavanger Tennishall i forbindels­e med Tennisweek. På programmet står Junior Masters (sluttspill for de høyest rangerte i juniorklas­sene U14, U16, U19), Tennis Europe U14 (internasjo­nal turnering for 12-14-åringer), ITF U18 (internasjo­nal turnering for junior opptil 18 år), og Grand Prix (nasjonal pengeturne­ring for damer og herrer).

350 utøvere fra 40 ulike nasjoner deltar på turneringe­n. Landa og Knoth er to av 15 lokale tennisspil­lere. Når kampen mellom Knoth og Schmits er ferdig, skal Landa måle krefter mot finske Emilia Hartman.

– Jeg er litt nervøs, jeg vet ikke noe om motstander­en min. Nå må jeg konsentrer­e meg om mitt spill, men jeg klarer ikke alltid å holde hodet kaldt underveis i kampen. Jeg blir så skuffet når jeg ikke klarer å prestere like godt som jeg venter av meg selv, sier hun før hun går av sykkelen og ned mot tennisbane­ne.

Skuffet

Klubbvenni­nne Knoth legger ikke skjul på at hun er skuffet når hun møter Aftenblade­t i garderoben etter sin kamp. 18-åringen har spilt tennis siden hun var fem år. Nå naermer idrettskar­rieren seg slutten for skoleeleve­n. Når hun er ferdig med 3. klasse på St. Svithun til våren har hun bestemt seg for å slutte å spille tennis. Hennes siste internasjo­nale turnering endte ikke slik hun hadde håpet.

–Det gikk veldig dårlig. Jeg gjorde mye feil. Jeg har litt sur smak i munnen nå. Det var ikke slik jeg ville det skulle gå, sier hun.

Flere baner

Knoth og Landa trives svaert godt i klubben og forteller om et inspireren­de og motiverend­e treningsmi­ljø med plass til både gutter og jenter. Tennisklub­ben som ble stiftet i 1902 har rundt 900 medlemmer, men kan ikke vokse seg større.

– Nå er det omtrent 100 medlemmer per bane. Tennis er en plasskreve­nde idrett og vi har ikke nok plass. Vi har venteliste­r for folk som vil begynne. Vi trenger flere baner, sier turnerings­leder Ole Storhaug i Stavanger Tennisklub­b.

PS. Landa tapte kampen mot Hartman 6-4 og 6-1.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Ylva Frafjord Landa må holde hodet kaldt dersom hun skal klare å prestere på sitt beste under Stavanger Tennisweek.
FREDRIK REFVEM Ylva Frafjord Landa må holde hodet kaldt dersom hun skal klare å prestere på sitt beste under Stavanger Tennisweek.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway