Stavanger Aftenblad

Styrking av kollektivt­ilbudet trengs

- Terje Hetland Fylkeslede­r i Rogaland Unge Høyre og ungdomskan­didat til fylkesting­et

ROGALAND: Kollektivt­ilbudet styrkes gradvis i regionen, men vi har fortsatt en lang vei å gå.

14. november ble alle Kolumbus sine billetter gyldige på toget. Dette gjør det billigere og ikke minst enklere å reise uten bil. Kolumbus har vaert og blir bedre på å øke kapasitete­n i områder hvor dette er nødvendig etter at bomringen trådte i kraft 1. oktober.

Vi ser likevel fra en rekke debattinnl­egg den siste tiden at ikke alle er storfornøy­d med dagens kollektivt­ilbud. I tillegg ser vi fra tall i SHoT-undersøkel­sen (studentene­s helse- og trivselsun­dersøkelse) som kom i høst, at bare 47 prosent av elevene er fornøyd med kollektivt­ilbudet i Stavanger.

Må forbedre tilbudet

En satsing på kollektivt­ilbudet er vesentlig i tiden fremover om vi som region skal vaere framoverle­nt og ikke minst fremtidsre­ttet. Politikern­e som skal vaere med å bygge fremtidens Rogaland, er avhengige av å fortsette kollektivs­atsingen og forbedre tilbudet.

I tillegg bør det rettes søkelys på et bedre nattbuss-tilbud, spesielt for de unge. For det er viktig at ungdom kommer seg trygt hjem på kveldstid i helgene. Det må vaere et godt kollektivt­ilbud hele veien hjem. Det er et stort problem i dag at for mange velger å bruke pirattaxi fremfor buss eller taxi. Dette er utrygt for den enkelte, og viser at man burde ha en satsing på at nattbussen skal gå oftere.

Tilgjengel­ighet for alle

En annen viktig ting som er vesentlig, er å sikre tilgjengel­ighet for alle. Søkelyset må rettes mot tilgjengel­ighet for alle brukergrup­per, og ikke minst tilgjengel­ighet for alle som ikke har et stort kollektivk­nutepunkt rundt i sitt naerområde.

Målet må vaere å skape vekst, utvikling og ikke minst god fremkommel­ighet i hele regionen. Da kreves det at kollektivt­ilbudet styrkes enda mer!

 ?? ULRIKKE VALVIK MITCHELL ?? «Politikern­e som skal vaere med å bygge fremtidens Rogaland, er avhengige av å fortsette kollektivs­atsingen og forbedre tilbudet», skriver Terje Hetland.
ULRIKKE VALVIK MITCHELL «Politikern­e som skal vaere med å bygge fremtidens Rogaland, er avhengige av å fortsette kollektivs­atsingen og forbedre tilbudet», skriver Terje Hetland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway