Stavanger Aftenblad

Nye biskob

-

DRØSET: Je har tenkt litt på det atte byen våres ska få nye biskob.

Det e helste for det atte von Winckelhum­pen sine e veldig opptadde av det. Ja det eke det atte de springe ned terskelen i Domkirken i tide å utide, hvis ikke julaften e tide å utide, da. Von Winckelhum­pen sine tenke først å fremst på kongepodde­len Frederic, den hjernedøde kjøteren.

Frederic e nemlig litt av en friskos, å når an får det over seg, springe an bort til bispebolig­en for å lege med ekornene der, noe så bruge å gå helt fint for alle andre enn ekornene, men der e jo så mange av de. Den forrige bispen, nei ikke han siste så nesten ikke va der - men han før – klagte en gang til von Winckelhum­pen sine over det an mente va usømmelige oppførsel fra Frederic sin side, mod det så je har forstått må ha vaert et frøken-ekorn.

Dette e selvfølgel­ig en oppførsel så vi her oppe på Egenes vil ha osser frabedt, ja fra bispen sin side allså. Vi må jo konne slippe hondene våres ud, uden atte bispen ska legge seg opp i det. Hva gir du meg?

Har ikke bisper noe aent å ta seg til?

Nå vet jo ikke je akkorat hva så e bispen sine oppgaver, udenom å ver en slags opperstepr­est for de andre prestene, så da må ver en slags nederstepr­ester. Han har jo denne bispestave­n så an må holde på med, men ellers kan det ikke ver så masse.

Å så har je hørt det, atte bispebolig­en på Egenesveie­n har en udsøkte vinkjeller. Å det e jo klart, atte der kan jo bispen forsyne seg, når an e leie av å holde på med staven sin, å før an må på et av disse evindelige visitasene sine.

Gå an.

Hvem e det så går på visitas i våre dager? Ikke je, jaffal. Je pleie vel ikke å si atte von Winckelhum­pen gjorde en visitas hos oss? Nei, de må ta seg sammen.

E der noe vi har vert gode til her på Egenes så e det å fornye osser til å ble moderenes. Vi har fornydd osser så lenge, atte det e blitt en tradisjon.

Je bler helt altererte.

Nå ma je jammensant­en ha meg en liden jinn.

Hvem e det så går på visitas i våre dager?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway