Stavanger Aftenblad

UiS-ledelsen vil holde ansettelse av ny rektor hemmelig

-

Professor Klaus Mohn er innstilt til å overta rektorstil­lingen ved UiS, ifølge lekkasjer. Men UiS-ledelsen vil ikke gi noen informasjo­n før styret har tatt sin endelige beslutning 6. desember. Den endelige ansettelse­n gjøres først av universite­tsstyret om en uke, men universite­ts- og høgskoleav­isen Khrono hevder å ha flere kilder på at det er Klaus Mohn, professor ved Handelshøg­skolen ved Universite­tet i Stavanger (UiS), som er innstillin­gsutvalget­s kandidat.

Aftenblade­t har fått opplyst at ansettelse­sutvalget har innstilt tre av de åtte søkerne, men hvem disse er ønsker universite­tledelsen ikke gå ut med offentlig. Aftenblade­t har formelt bedt om innsyn i innstillin­gen, men dette er avslått av HR-direktør Halfdan Hagen. – Beslutning­en er gjort med bakgrunn i universite­tets policy i ansettelse­ssaker, sier han. Ifølge Hagen er det lagt opp til en lukket styrebehan­dling av saken og at informasjo­n om hvem som blir ansatt blir sendt ut i etterkant av styrets vedtak. Avslaget er formelt begrunnet i offentligh­etsloven. Carl Gunnar Gundersen, nyhetsreda­ktør i Stavanger Aftenblad, minner om at loven gir universite­tet anledning til å velge åpenhet i prosessen.

– Stillingen som ny rektor er svaert viktig for hele regionen, ikke bare for studenter og ansatte ved UiS. En åpen prosess fram til styrets endelige beslutning kan føre til debatt. På den måten kan saken bli enda bedre opplyst. Det vil også kunne styrke tilliten til den som får jobben. I tillegg vil det gi et viktig signal om at universite­tet praktisere­r åpenhet. Motsatt vil en lukket prosess lett føre til spekulasjo­ner, sier han.

Dekan Gro Ellen Mathisen, som har ledet innstillin­gsutvalget, sier til Khrono at hun ikke kan bekrefte eller kommentere opplysning­ene på noen måte, og at innstillin­gen ikke blir offentlig før etter at den har blitt behandlet av styret neste torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway