Stavanger Aftenblad

Her settes stjerna på juletreet etter to uker med pynting

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

SANDNES: I to uker har han startet på jobb 05.00 for å pynte Sandnes sentrum til jul. Onsdag satt Guttorm Thorsen kronen på verket.

– Det er ikke helt sant. En morgen sov jeg litt frempå og begynte 05.30, sier Guttorm Thorsen i Øvstebø Eiendom.

I to uker har vaktmestre­ne Guttorm Thorsen og Arensias Kripaitis fra Øvstebø Eiendom pyntet Langgata i Sandnes til jul. Torsdag ble kronen på verket satt. Juletreet ble pyntet i bitende kulde og stiv kuling.

– Vi har hatt 14 dager uten så mye som en dråpe regn. Det har aldri skjedd før. Men vi har vaert veldig kalde, og har hatt 15 minutt i fyret, sier Thorsen som har pyntet til jul i Sandnes i flere år.

Litt tidlig for enkelte

– Hva sier innbyggern­e til julepyntin­gen?

– Nei, jeg tror de fleste er fornøyde. Vi har fått litt kjeft for at vi kanskje begynner litt tidlig, så jeg har brukt den første tiden til å gjøre ting klart. Men innen 06.30 må vi få lov til å vaere i gang, smiler Thorsen.

Nå gjenstår bare litt småjobbing, før ordfører Stanley Wirak kan gjøre et forsøk på å tenne julegrana på søndag. Årets tre kommer fra nabokommun­en Gjesdal. Det er satt opp av Sandnes kommune, men det er sentrumsfo­reningen i Sandnes som har ansvaret for pynting. Noe de har engasjert Øvstebø eiendom til å gjøre.

– Vi gjør det ikke på dugnad, men vi er en stor eiendomsak­tør i byen. Vi vil det beste for at kundene skal komme til byen, og bruke den. Vi er veldig positive til å gjøre sånne ting, sier Torben Øvstebø i Øvstebø Eiendom.

Ifølge Øvstebø har det vaert en kjekk prosess, og han har selv fått vaere med å plukke ut julelys.

– Det betyr veldig mye for oss at det er liv i sentrum gjennom hele året. Det er mål nummer en, sier han.

Nytt liv i Knuts juleutstil­ling Øvstebø eiendom og The Property Group (TPG) har i tillegg gått sammen om å kjøpe den gamle juleutstil­lingen til Knuts kolleksjon, som har stått i butikkvind­uet i flere år frem til de la ned driften tidligere i år. Toget står nå i det tomme lokalet i Langgata 38.

– Vi vet det er mange unger som har stått og beundret dette, og det har betydd mye for mange. Det har for stor affeksjons­verdi til å bare forsvinne. Vi ønsket at det skulle videreføre­s og bevares. Derfor kjøpte vi det og la det tilbake til Sandnes sentrum, sier Øvstebø.

Vil utvide mer

Edle Kathrine Strømland Torkelsen er ny leder i Sandnes Sentrum AS og er veldig imponert av jobben som har blitt gjort.

– Dette er den viktigste tiden for handelssta­nden i Sandnes, og vi har pyntet enda mer i år enn i fjor. Vi har som mål om å utvide enda mer i julebyen Sandnes, sier hun.

Søndag, 16.30 starter julegrante­nninga ved Lanternen i Langgata. Der blir det sang fra barnekoret fra Hana, musikk fra Elim Brass, sang og gange rundt treet. Hver helg frem mot jul vil det vaere arrangemen­ter. Det blir nisselørda­g, Magnus og Martine og nissen kommer og det blir nisselørda­g.

– I tillegg til Lucia-feiring og masse annet forskjelli­g, forteller prosjektle­der i Sandnes sentrum, Anne Paulsen.

– Hvordan blir vaeret søndag? – Vi ser ikke på vaeret. Dette er en tradisjon, som jeg håper flest mulig møter opp på, uansett vaer, smiler Paulsen.

 ?? JARLE AASLAND ?? Guttorm Thorsen i Øvstebø Eiendom satte julestjern­en på toppen av juletreet i Langgata onsdag ettermidda­g, og markerte slutten på to ukers pynting
JARLE AASLAND Guttorm Thorsen i Øvstebø Eiendom satte julestjern­en på toppen av juletreet i Langgata onsdag ettermidda­g, og markerte slutten på to ukers pynting

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway