Stavanger Aftenblad

Julesingle­r

-

Inger Lise Hope:»Månestøv»

Ingen ren julesang, og Inger Lise Hope føyer til en skråstrek med vintersang bak. Med seg har hun mannen Svein André Davidsen. En vakker sang som senker pulsen i en travel tid, før den stiger mot himmelen.

Trio Dallas: «No room at the inn»

Det er noe helt eget med framføring­en av sangen som Stavanger-trioen fant i julekatalo­gen til Mahalia Jackson. Inge Engelsvoll på el-piano og Tormod Eikill på omnichord lar små øyeblikk av stillhet få lov å snike seg inn mens Janne Hagen synger.

Tix: «Håper nissen har råd» (Universal)

Tix har vaert jaevlig snill i år, så han håper at nissen gir ham et helikopter med to etasjer. Russelåt-kongen Andreas Haukeland fra Baerum teller strømmetal­lene i millioner, og han får garantert innpass på noen av årets julebord.

Bård Halsne: «Adventsblu­es»

Etter drøyt 20 år i ulike band, er Bård Halsne fra Randaberg i gang med et soloalbum. «Adventsblu­es» er et deilig alternativ til sangen om de fire lys som du laerte på barneskole­n.

Larsen: «Syng for et barn» (West Audio)

Rune Larsen er vokalist i The Tramps, et Stavanger-band med irskinspir­ert folkrock. Folkelig er han også som soloartist. Det smaker av Stavanger-jul lang vei: Når klokkene kime fra Domkirkås tårn, synger Frelsesarm­een om fred på jord.

Lyng: «Julekrydde­r» (Jøye Meg)

Stavangert­rioen Rigmor Jønsson, Gerhard Ersdal og Astrid Espe byr på en vakker julesang som blir enda bedre når refrenget setter inn. Det blinke rødt og blått og gull, er noe jeg vil nynne på lenge.

Anne Grete Preus:

«Alt det som skinner» (Warner)

Deilig er jorden, selv om det ikke kjennes sånn, synger Anne Grete Preus. En varm sang som trekker tråden fra krybben og fram til i dag.

Odd og Vega: «Julevugges­ang» (Daniel Engen/Phonofile)

Odd og Vega er Oslo-bosatte Odd Nordeide og Tatjana Johansen (Vega Lind). Vuggesange­r skal helst vaere søvndyssen­de monotone. Det er denne også, men fin til sitt bruk.

Nina Nielsen & Thomas Dybdahl: «Falling Steady»

En vakker duett om å gjøre feil og å få en ny sjanse. Produsent Christer Knutsen lager julestemni­ng, og sangen ender med at paret ønsker hverandre god jul.

Boys of Christmas: «Krampus»

På tide at Svartnisse­n får konkurrans­e. Tradisjone­lt skremmer Krampus folk oppe i Alpene, men har nå dratt til Randaberg. En duvende sang som Sabeltann ville blitt

glad for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway