Stavanger Aftenblad

Slik vurderes Norge før EM

- Øystein Jorem

HÅNDBALL:

I morgen spiller Norge sin første puljekamp i EM.

Årets håndball-EM arrangeres fra 30. november til 16. desember. Norges motstander­e er Romania, Tsjekkia og Tyskland. Norge skal spille tre kamper i det innledende puljespill­et: y 1. desember klokken 15.00:

Norge – Tyskland y 3. desember klokken 21.00:

Tsjekkia – Norge y 5. desember klokken 21.00:

Norge – Romania

Norge er blant favoritten­e til å vinne EM. Det mener også Viasats hovedkomme­ntator Daniel Høglund.

– Jeg tror vi har akkurat like gode sjanser som tidligere mesterskap. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal vaere gullfavori­tt sammen med Frankrike som er på hjemmebane, sier Daniel Høglund.

– Det er ikke en enkel gruppe, men det er sannelig ikke så langt ifra. Det er en veldig grei gruppe vi har fått. Romania har gitt oss litt trøbbel tidligere. Tyskland har ikke løftet laget opp til det neste nivået. Det er en fullt overkommel­ig gruppe, hvor Norge skal gå ut med full pott, sier Høglund.

TV 2s håndballek­spert Randi Gustad tror håndballje­ntene er motiverte til å gi alt for å vinne mesterskap­et.

– Jeg tror fortsatt at de har gode sjanser til å ta gull. De har mistet to «tittelbelt­er» i OL og VM, så å forsvare EMtittelen er nok egenmotiva­sjon i seg selv, i tillegg til at det er første mulighet til å kvalifiser­e seg til OL i 2020.

Men hun er likevel litt bekymret med tanke på skadene som troppen er blitt utsatt for før mesterskap­et.

– Norges angrepsspi­ll er klart svekket uten eksplosivi­teten og servitøreg­enskapene til Nora Mørk og Amanda Kurtovic, mener hun.

Kampene i Norges gruppe spilles i Brest Arena i Brest som har en kapasitet på 4500 tilskuere. Hallen er en flerbruksh­all, og er hjemmebane­n til Brest Bretagne Handball. Dersom Norge får videre fra gruppespil­let vil de flytte base til Nancy.

 ?? VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? Randi Gustad, tidligere landslagss­piller, nå tv-ekspert, påpeker at Norge er svekket med forfallene fra Nora Mørk og Amanda Kurtovic.
VIDAR RUUD, NTB SCANPIX Randi Gustad, tidligere landslagss­piller, nå tv-ekspert, påpeker at Norge er svekket med forfallene fra Nora Mørk og Amanda Kurtovic.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway