Stavanger Aftenblad

Han blir Siv Jensens pressesjef, veskebaere­r og høyre hånd

- Geir Søndeland geir.sondeland@aftenblade­t.no

OSLO: Atle Simonsen løftes opp i en mektig posisjon i regjerings­apparatet – og sier nei til gjenvalg i Stavanger og Rogaland.

Simonsen har vaert rådgiver for Solveig Horne (Frp) og Bent Høie (H) og er nå statssekre­taer for Jan Tore Sanner (H). Fra 14. desember er den tidligere FpUlederen offisielt statssekre­taer for finansmini­ster og Frp-leder Siv Jensen.

– Drømmejobb­en

Dermed styrker han sin innflytels­e på Frp, regjerings­prosjektet og landet. Simonsen har vaert en del av sentralsty­ret i regjerings­partiet siden 2014. Han gikk til topps på elitekurse­t til Frp i 2012.

– For meg er dette drømmejobb­en, sier 30-åringen.

Spinndokto­r. Veskebaere­r. Partileder­ens høyre hånd. Strateg. Pressesjef. Utnevnelse­n kommer etter Siv Jensens personlige ønske.

– Det var hun som spurte, ja, bekrefter Simonsen.

Nei til lokalpolit­ikk Stavanger-politikere­n har hatt permisjon fra Stavanger bystyre og fylkesting­et siden mai 2016. Selv om Simonsen blir boende på Storhaug, stiller han for første gang siden 2007 ikke til valg for verken Stavanger Frp eller fylkeslage­t. Nå vil han slippe til andre flinke folk.

– Og dette trenger ikke å vaere et endelig farvel med lokalpolit­ikken. Det kan fort vaere et «på gjensyn», sier han.

Takker kona

Simonsen er gift med Stavangerf­ødte Charlotte Hansen Søyland fra Søgne og har bonusdatte­ren Mina på åtte år.

– Det blir krevende ikke å få vaere så mye rundt Mina som jeg skulle ønske, men jeg prøver alt jeg kan å vaere en god stepappa når jeg er hjemme. Vi er begge glad i Viking. Klart, de ofrer veldig mye for at jeg skal få ha denne drømmejobb­en. Uten støtten jeg har fått på hjemmebane, så hadde ikke dette gått. Jeg har en fantastisk flink og forståelse­sfull kone som gjør det hun kan for at vi skal få dette til, sier han.

Simonsen kommer til å få en sentral rolle i regjerings­forhandlin­gene med KrF på nyåret dersom sonderinge­ne baerer frukter før jul.

– Jeg er veldig glad for at Siv har tillit og såpass tro på meg at hun ønsker å ha meg så tett, sier Simonsen, som har samarbeide­t tett med Jensen gjennom flere år i sentralsty­ret og som FpU-leder.

– Min jobb blir å jobbe tett rundt Siv og vaere hennes mediekonta­kt. Jeg må håndtere alt av presse og arbeide opp mot partiet for å sikre at våre saker får gjennomsla­g i regjeringe­n, sier Simonsen.

Han tror ikke det blir problemer å skille mellom å jobbe for partileder­en og finansmini­steren. Selv om det kan ventes mange linselusbi­lder av Simonsen framover, er han klar på at jobben er å gjøre Frp-lederen synlig.

Skal disponere oljepenger

Nå skal den tidligere økonomistu­denten fra Universite­tet i Stavanger inn i det som noen ganger kalles et nei-departemen­t.

– Ja, det er jo jobben deres å si nei og passe på pengesekke­n. Jeg har jo selv kranglet med Finansdepa­rtementet, men jeg vet at Finansdepa­rtementet er med på de tiltakene og satsingene som er fornuftige. Vi har jo blant annet lyktes med å øke samferdsel­sbudsjette­t med 75 prosent. Samtidig skal Frp jobbe for lavest mulig skatter og avgifter. Derfor er det viktig ikke å si ja til alle offentlige utgifter.

– Tar du med deg noen kontrovers­ielle tanker om oljepengeb­ruken inn i departemen­tet?

– Jeg tenker at jeg helst skulle hatt oljepengen­e selv, sier han og ler.

Simonsen erstatter Petter Kvinge Tvedt (Frp), som ifølge Dagens Naeringsli­v har valgt å forlate jobben.

– Jeg er veldig glad for at jeg har fått tillit til å fylle hans sko. Petter har gjort en kjempegod jobb, og jeg ønsker han all mulig lykke til, sier Simonsen.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Atle Simonsen takker kona Charlotte Søyland, til høyre, når han nå får en sentral rolle i regjerings­apparatet som Siv Jensens naermeste rådgiver. Her fra valgvaken i 2017.
JON INGEMUNDSE­N Atle Simonsen takker kona Charlotte Søyland, til høyre, når han nå får en sentral rolle i regjerings­apparatet som Siv Jensens naermeste rådgiver. Her fra valgvaken i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway