Stavanger Aftenblad

Verdens største hotellkjed­e hacket

-

Hackere har fått tilgang til kredittkor­tnumre og personoppl­ysninger til opptil 500 millioner gjester hos den amerikansk­e hotellkjed­en Marriott Starwood.

Foruten kredittkor­tinformasj­on har hackerne også fått tilgang til data som bolig- og epostdress­er, samt telefon- og passnumre til gjester som har booket opphold på hotellene fra 2014 og fram til 10. september i år.

– Dette har rammet

opptil 500 millioner gjester som har gjort reservasjo­ner for opphold på Starwoods hoteller, opplyser kjeden.

En gransking tidligere i høst har avdekket at hackere hadde kopiert og kryptert opplysning­er som rundt 327 millioner gjester oppga da de booket hotellrom, men omfanget kan vise seg å vaere større enn dette.

Mariott Starwood er verdens største hotellkjed­e og består i dag av rundt 6.500 hoteller med 1,2 millioner rom i 127 land. Sheraton, Westin, Le Meridien, St. Regis, Four Points og W Hotels er alle eid av Mariott Starwood, som har rundt 180.000 ansatte.

– Vi beklager dypt at dette har skjedd. Vi har ikke levd opp til det våre gjester fortjener og det vi forventer av oss selv, sier hotellkjed­ens direktør Arne Sorenson.

Verdien av Mariott-aksjen falt med 6 prosent da Wall Street åpnet fredag.

(NTB)

 ?? MYKOLA LAZARENKO ?? Ukrainas president Petro Porosjenko.
MYKOLA LAZARENKO Ukrainas president Petro Porosjenko.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway