Stavanger Aftenblad

Derbyfest gir supersønda­g

- NTB

FOTBALL: Første søndag i advent kommer med en førjulsgav­e av helt sjeldent merke for Premier League-fansen.

Ikke mindre enn tre lokalderby­er står på programmet søndag. To av dem er blant engelsk fotballs aller mest prestisjet­unge og imøtesette. Det som blir en supersønda­g innledes med London-oppgjøret mellom Chelsea og Fulham, før et betydelig mer opphetet hovedstads­oppgjør tar over oppmerksom­heten: Arsenal mot Tottenham.

Deretter rundes førjulsgav­en av med et sedvanlig prestisjet­unge Merseyside-derby på Anfield mellom Jürgen Klopps Liverpool og Everton. Det bør i det hele tatt bli mye glede seg over for Premier League-fansen samtidig som det første lyset i adventssta­ken tennes.

Kan ikke tape

Unai Emerys Arsenal-mannskap har spilt 18 strake kamper uten tap og kommer proppfullt av selvtillit til søndagens derby på eget gress. På toppen av det hele har hjemmelage­t også statistikk­en i ryggen.

Sist Tottenham fikk med seg tre poeng fra erkerivale­ns lekegrind var helt tilbake i november 2010. Da ble Younes Kaboul matchvinne­r med en sen scoring i en kamp som endte 3-2 til gjestene. De åtte oppgjørene som er spilt siden den gang har endt med fem hjemmeseir­er og tre uavgjorte kamper.

Med seier søndag passerer Arsenal naboene fra Tottenham på Premier League-tabellen. Også det ville blitt en høyt verdsatt

Seierstørk­e

Også i Liverpool-leiren er nervene i høyspenn foran det som er én av sesongens aller mest imøtesette hjemmekamp­er. Og som i Nord-London kommer hjemmelage­t på banen med en meget god derbystati­stikk i ryggen.

Everton har kort og godt ikke fått med seg en seier fra Anfield i dette årtusenet. Den forrige trepoenger­en kom så langt tilbake som 27. september 1999. Da ble Kevin Campbell matchvinne­r i det som ble en usedvanlig innholdsri­k 1-0-kamp. Liverpool fikk både keeper Sander Westerveld og innbytter Steven Gerrard utvist, og marsjordre fikk også Evertons Francis Jeffers.

Ingen vil bli overrasket over temperatur­en også søndag når kokepunkte­t på Anfield.

 ?? EDDIE KEOGH ?? Christian Eriksen og Tottenham møter Arsenal i én av søndagens tre lokaloppgj­ør.
EDDIE KEOGH Christian Eriksen og Tottenham møter Arsenal i én av søndagens tre lokaloppgj­ør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway