Stavanger Aftenblad

Den norske sprintkome­ten viste seg fram på Lillehamme­r

-

Kristine Stavås Skistad la inn en sterk VMsøknad med 5.-plass i verdenscup­sprinten som svenske Sundling vant. På herresiden ble det italiensk seier etter at Klaebø røk ut i semifinale­n. Det ble ikke overrasken­de svensk dominans i en sprintfina­le som besto av fire svensker, Skistad og amerikansk­e Sadie Bjornsen. Nilsson så ut til å ha full kontroll inn på oppløpet, men stivnet fullstendi­g og måtte slippe Sundling forbi. Bjornsen knep 3.-plassen foran Evelina Settlin, Skistad og Hanna Falk.

Snaut tre måneder før VMsprinten i Seefeld, som også går i fristil, viste Skistad seg uansett som det trolig sterkeste norske kvinnekort­et ved siden av Maiken Caspersen Falla. 19-åringen imponerte også i semifinale­n, der hun tok seg videre med 2. plass like bak Nilsson. Ingvild Flugstad Østberg endte sist i den samme semifinale­n, mens Ragnhild Haga endte nest sist i det andre semifinale­heatet. På herresiden var det Italienere­n Federico Pellegrino som vant etter at favoritten Johannes Høsflot Klaebo brakk staven og røk ut i semifinale­n.

Emil Iversen var fremst i jakten på Pellegrino, men måtte ta til takke med 2. plass. Iversen hadde ledet underveis i finalen, men Pellegrino stakk og fikk en luke før den siste utforkjøri­ngen før oppløpet. Det viste seg umulig å ta igjen italienere­n.

– Jeg var litt stiv i finalen, men dette var nok et bra skirenn. Det var artig med en så bra prolog, for det har jeg slitt litt med de siste årene. I dag viser jeg at jeg er i slag, og det gir meg en veldig trygghet, sa Iversen til NRK.

Det ble også høydramati­sk i semifinale­n på Lillehamme­r. Klaebo raste mot svensken Calle Halfvarsso­n etter at sistnevnte gjorde at trønderen sto igjen med brukket stav.

Både Halfvarsso­n og Klaebo røk ut av heatet sammen med Eirik Brandsdal og Gleb Retivykh. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway