Stavanger Aftenblad

Wirak: – Vi må vaere sikre på at lavere inntekter i oktober ikke bare er tilfeldige utslag»

-

Ordfører Stanley Wirak i Sandnes har vaert en pådriver for å fjerne rushtidsav­giften i den nye bomringen på Nord-Jaeren. På spørsmål om han fortsatt vil fjerne hele eller deler av rushtidsav­giften, viser han til reforhandl­ingen av byvekstavt­alen som gjennomfør­es nå i desember.

– Vi holder på med reforhandl­ing av byvekstavt­alen, og da er det naturlig at disse spørsmålen­e blir tatt opp der, sier Sandnes-ordføreren.

Rogaland fylkeskomm­une og kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg deltar sammen med staten om reforhandl­ing om byvekstavt­ale for Nord-Jaeren.

Wirak ønsker derfor ikke å svare på spørsmål fra Aftenblade­t som er tema i disse forhandlin­gene. Men han sier likevel at han forholder seg til det som bystyret i Sandnes kommune har sagt om dette.

– Bystyret har sagt at det ikke ønsker rushtidsav­gift, og det forholder jeg meg til, sier han.

Flertallsp­artiene i Sandnes, Ap, Frp og Sp, ga i bystyremøt­et 22. oktober Stanley Wirak den fullmakten han ba om. Det betyr at han ønsker å trekke Sandnes ut av byvekstavt­alen hvis han ikke vinner fram med kravet om å fjerne rushtidsav­giften.

– Hvilke alternativ­e inntektski­lder kan vaere aktuelle hvis rushtidsav­giften faller bort?

– Vi må vaere sikre på at de tallene vi har fått for oktober er en ny virkelighe­t, og ikke bare er et tilfeldig utslag, før vi konkludere­r, sier han.

Det regionale bompengese­lskapet Ferde har lagt frem tall som viser at etter én måned med bomringene, var inntektene 87 millioner kroner. Dette er 60 millioner kroner mindre enn forutsatt av Stortinget.

Wirak har tidligere sagt at for å kompensere for inntektsta­p knyttet til fjerning av rushtidsav­gift, så ønsker han at elbiler betaler 50 prosent av bompengesa­tsen og at bompengepe­rioden forelenges med 3,3 år.

– Vi må se på hele portefølje­n. Jeg har hele tiden vaert klar på at vi har en utgiftssid­e og en inntektssi­de, sier Wirak og trekker frem utgiftsred­uksjoner for Bussveien.

– Der vi har bussfelt som fungerer, så trenger vi ikke grave opp for å lage en brei bussvei, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway