Stavanger Aftenblad

Får 100.000 i lønnsøknin­g

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Sandnes rådmann Bodil Sivertsen går opp 100.000 kroner i lønn til 1,425 millioner kroner i året.

– Vi vedtok å gi rådmannen en lønnsøknin­g på 100.000 kroner til 1.425.000 kroner, sier Sandnes-ordfører Stanley Wirak til Aftenblade­t.

Sandnes-rådmann Bodil Sivertsens lønn ble fastsatt i formannska­pet i Sandnes i går. Det er ordfører Stanley Wirak som legger frem et forslag til lønn, før formannska­pet til slutt vedtar lønnen.

Aftenblade­t kjenner til at Stanley Wiraks lønnsforsl­ag var betydelig høyere enn det som ble vedtatt, men at formannska­pet etter diskusjon og gruppemøte­r, ble enige om en lønnsøknin­g på 7,5 prosent.

– Jeg vil ikke si noe om innstillin­gen. Vi har alltid sett hen til Stavanger. Der er det 250.000 kroner mer. Vi har blitt enige, sier Wirak.

– Gjør en kjempejobb

– Hvorfor den høye lønnsøknin­gen?

– Grunnen til lønnsøknin­gen er sammensatt. Vi ser på rådmann-lønnen i andre kommuner. I tillegg er Bodil Sivertsen nestor-rådmann i Rogaland. Hun gjør en kjempejobb, og nå vil hun også få større arbeidsmen­gde med Nye Sandnes. Summen av lønnsøknin­gen er den gode jobben, forklarer Wirak.

Behandling­en av rådmannløn­nen gikk for lukkede dører. Ifølge Sandnes-ordføreren diskuterte de bare lønn. Ingen andre frynsegode­r.

250.000 unna Stavanger

Før gårsdagens formannska­psbehandli­ng, hadde rådmannen i Sandnes en lønn på 1.325.000 kroner.

– Rådmannen skal tjene best i kommunen. Uansett når du kommer innom rådhuset, er hun her. Hun gjør en fantastisk jobb, sier Wirak.

Aftenblade­t skrev i november om Stavanger-rådmann Per Kristian Vareide, som hadde den nest høyeste rådmann-lønna i landet med 1.674.000 kroner. Fellesnemn­da i Nye Stavanger vedtok å øke rådmannløn­na fra 1.505.000 kroner til 1.630.000 i oktober 2017, før den steg rundt 44.000 kroner i år. Stavanger-rådmannen vil enda tjene 250.000 kroner mer enn Sivertsen.

Heller ikke Thor Magne Seland (H) vil kommentere hvor mye høyere Wiraks innstillin­g var.

– Det viktige er at vi kom frem til en løsning samlet i formannska­pet, som alle er fornøyd med, sier Seland.

Ifølge Kommunal Rapport viser tall fra KS at årslønnen til rådmennene i snitt har økt med 46 prosent de ti siste årene, mens resten av kommunesek­toren har hatt en lønnsvekst på 31 prosent.

Det ble tidligere i år klart at Sandnes-rådmann Bodil Sivertsen også blir rådmann i Nye Sandnes. Den gang ble det klart at ordfører Stanley Wirak hadde fått fullmakt til å inngå ansettelse­savtale med Sivertsen.

Ordfører Stanley Wirak har ifølge skattelist­ene en inntekt på rundt 2 millioner kroner, men som ordfører har han en lønn på 1.160.300 kroner. Wirak tok tidligpens­jon hos Statoil i 2008.

Rådmannens nye lønn vil ha virkning fra 1.5.2018. Altså en tilbakevir­kende kraft.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Rådmann i Sandnes, Bodil Sivertsen kan smile etter å ha fått en lønnsøknin­g på 7,5 prosent kroner. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
PÅL CHRISTENSE­N Rådmann i Sandnes, Bodil Sivertsen kan smile etter å ha fått en lønnsøknin­g på 7,5 prosent kroner. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway