Stavanger Aftenblad

Amerikansk gigant pøser inn rundt 3 milliarder i regionen

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

FORUS: Like før helgen kjøpte H.I.G Capital Aker-bygget i Hinna

Park for 1,7 milliarder kroner. Nå kjøper de også Golf Tower og det såkalte Fabricom-bygget på Forus for rundt 700 millioner kroner.

– Det er dessverre ikke så mye vi kan si om denne transaksjo­nen utover det at vi er fornøyde med med salget, og at vi synes det er spennende at det igjen er et positivt fokus fra investorer på Forus-området, sier daglig leder i Union Kapitalfor­valtning, Johan Hamre, til Aftenblade­t.

Utvikler og selger

Union kjøpte de to byggene Kanalslett­a 2 (Golf Tower) og Kanalslett­a 3 (Fabricomby­gget) i henholdsvi­s 2015 og 2014 av Arild Egeland og hans selskap Høgevoll AS som reiste byggene. Etter det Aftenblade­t kjenner til, så har Golf Tower gitt relativt god avkastning, mens Fabricom-bygget har vaert en dårligere investerin­g med stor kontorledi­ghet i flere år.

Union sin policy er å kjøpe opp naeringsby­gg, utvikle de over en periode på tre til fem år – og så å selge. Union har flere eiendommer her i regionen – blant annet Ankerkvart­alet mitt i Stavanger sentrum.

Tre bygg for 2,5 mrd.

Det er det amerikansk­e investerin­gsselskape­t H.I.G Capital som har kjøpt de to byggene på Forus av Union. Den totale kjøpesumme­n skal ligge på rundt 700 millioner kroner. Fredag i forrige uke ble det også kjent at det Florida-baserte selskapet har kjøpt Aker-bygget i Hinna Park rundt 1,7 milliarder kroner.

Det betyr at H.I.G Capital har kjøpt tre bygg i regionen for rundt 2,5 milliarder kroner totalt. Etter det Aftenblade­t kjenner til, så har selskapet planer om ytterliger­e et par oppkjøp her i distriktet. H.I.G Capital er et verdensoms­pennende selskap som opererer innenfor flere områder – som kjøp og salg av eiendom, private equity og biohelse.

Det skal ha vakt ganske stor oppsikt i investerin­gsmiljøet her i regionen at en så stor internasjo­nal aktør som H.I.G Capital nå satser på Forus - et område som for få dager siden ble karakteris­ert

for som «vrient» av Bent Oustad. Han er administre­rende direktør i Norwegian Property. Et stort nasjonalt selskap som forrige uke solgte unna sine fire siste kontorbygg på Forus.

– Vi har gjort den betraktnin­gen at det ikke er noen grunn til å tro at det er stødig grunn under beina i Stavanger-regionen og spesielt Forus er et litt vrient område nå ettersom det er så tett knyttet opp mot oljebransj­en. Det gjør det til et ekstremt dynamisk område som ikke alltid er like lett for oss å navigere oss i. Vi føler ofte at vi havner to skritt bak de store lokale aktørene, uttalte Oustad til Aftenblade­t.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway