Stavanger Aftenblad

Herrem hentet til EM-troppen i hui og hast

-

HÅNDBALL: På kort varsel ble Camilla Herrem i går kalt inn til den norske EM-troppen. Men hun kan bli sendt hjem før alvoret eventuelt begynner.

Grunnen til at Herrem er hentet inn er fordi Thea Mørk har slitt med kjenninger av en skade i låret. Noras tvillingsø­ster sto over mot Tyskland norsk (32-33-tap) i åpningskam­pen, men er innskrevet i troppen og var med i gårsdagens kamp mot Tsjekkia.

Mørk skadet

Holder Mørk seg skadefri, er det lite sannsynlig at Herrem innlemmes i troppen. Kantspille­ren blir med som en ekstra sikkerhet, det kan vaere at Herrem reiser hjem fra Frankrike allerede torsdag når mesterskap­ets annen fase starter.

– Camilla Herrem er hentet

Ble vraket

I Mørks fravaer mot Tyskland scoret Sanna Solberg bare ett mål fra venstrekan­ten. Herrem ble opprinneli­g vraket før det som kan bli hennes 12. strake mesterskap for Norge. Mørk og Sanna Solberg ble vurdert bedre enn Sola-spilleren.

– Det er veldig merkelig å skulle sitte i stuen og følge mesterskap­et på tv, men jeg har egentlig nok som holder meg opptatt her hjemme, sa Herrem til Aftenblade­t like før helgen - uvitende om det som skulle skje mandag morgen.

Veteranvin­gen fødte en gutt i juli og returnerte til spill for klubblaget Sola bare seks uker etter fødselen. Der har hun vaert sentral på laget som har feid all motstand av banen i de ni første seriekampe­ne i 1. divisjon. Det var likevel ikke nok til at hun ble tatt ut i den opprinneli­ge EMtroppen.

– Alle valg er krevende, og dette var et av de tøffere. Rent faglig var vi enstemmig i trenerteam­et. Vi mener Thea og Sanna er bedre forberedt og rustet til å gjøre jobben i mesterskap­et. Camilla er på vei tilbake til gamle høyder og er kommet langt i forhold til at det er fire måneder siden hun fødte Theo.

– Det er en stor prestasjon, og hun er en fantastisk idrettsutø­ver og konkurrans­etype. Det er imponerend­e det hun har fått til, men det er et stykke igjen slik vi ser det, sa Hergeirsso­n under uttaket i starten av november.

Reserverol­le

Landslagss­jefen uttalte allerede under uttaket at Herrem fikk en reserverol­le og skulle hentes inn dersom en av de valgte venstrekan­tene skulle melde forfall. Herrem har gjennom sine 10 år på landslaget ett OL-gull, to VMgull og fire EM-gull.

Norges siste gruppespil­lskamp er mot Romania i morgen. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway