Stavanger Aftenblad

Uforklarli­g

- Helga Fykse

Sorgen har igjen rammet og jeg har stått ved en ny grav som ikke skulle vaert der. Ikke enda. Ikke på den måten. Ikke preget av så mange vanskelige følelser. Men den er der, og igjen sitter familie, venner og kollegaer med så mange uforklarli­ge spørsmål, vanskelige følelser og en smerte som er uutholdeli­g. Det ufattelige har igjen skjedd. Døden har rammet hardt og brutalt, og mange av spørsmålen­e vil forbli ubesvarte. Sorgen kan synes trøstesløs og bunnløs. Hvorfor Gud? Hvorfor kan du ikke forhindre at slikt skjer?

Midt i alle spørsmål er Jesus fullt og helt til stede, selv om det kan vaere vanskelig å forstå. Selv om han ikke er fysisk synlig, så er han der, fordi han har lovet å vaere der.

«Om jeg enn skulle vandre i dødsskygge­ns dal, frykter jeg ikke noe ondt. For du er med meg», sier David i Salme 23. 4.

Jesus som inviterer oss til å lesse alt over på seg av sorg, sinne, smerte og spørsmål:

«Kom til meg alle dere som strever og baerer tunge byrder, og jeg vil jeg gi dere hvile.»

Matteus 11,28.

Jesus, som det ble profetert om allerede 700 år før han ble født.Jesus som i sannhet er Guds sønn: «Herrens Ånd er over meg, for han har salvet meg til å forkynne et godt budskap for fattige.

Han har sendt meg for å rope ut at fanger skal få frihet og blinde få synet igjen, for å sette undertrykt­e fri og rope ut et nådens år fra Herren.» Lukas 4, 18-19

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway