Stavanger Aftenblad

Gledelig gjensyn med 80-tallets beste tungvekter­e

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: «Creed 2» bader skamløst i «Rocky»-minnene fra 80-tallet, men Michael B. Jordan i hovedrolle­n er heldigvis god nok til å gjøre historien til sin egen.

Creed 2: Sjanger: Action/drama. Skuespille­re: Tessa Thompson, Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren. Regi: Steven Caple Jr. USA, 2018. Lengde 2 t. 10 min. Aldersgren­se 12 år

Misforstå meg rett. Både «Creed 2» og forgjenger­en er på mange måter blåkopier av noen av Sylvester Stallones kjente boksefilme­r fra 80-tallet. Her vet du hva du får, og du forstår hvordan det kommer til å gå. Men noen ganger skal vi som kjent bare lene oss bakover og la oss underholde, og dette er en ufravikeli­g regel når filmen har både Stallone og Dolph Lundgren på rolleliste­n.

Når vi møter vår helt, Adonis Creed, igjen, er han verdensmes­ter. Men triumfen blir kortvarig. Som ut av det blå dukker en ny utfordrer opp, og ikke hvem som helst: Den russiske kjempen Viktor Drago, sønnen til Ivan Drago (Lundgren). For de som ikke husker «Rocky 4»: Creeds far døde i bokseringe­n, i kamp mot Drago. Og så danket Rocky Balboa ut sistnevnte i neste omgang, som en slags hevn. Dermed mistet Drago anseelse, ekteskapet gikk i knas, dere forstår tegningen. Her er det med andre ord rikelig med ondt blod, og en situasjon som forunderli­g nok gjør at begge boksere føler for å hevne sine fedre. Historien kunne knapt vaert mer klisjéfylt om den hadde blitt til på 80-tallet, men så klarer likevel regissør Steven Caple jr. å tilføre like mengder finesse og nostalgi, slik at det flyter på et vis.

Du må selvsagt like både sjangeren og helst de gamle filmene for å få fullt utbytte, og en viss glede over å se veltrente menn i bar overkropp som denger løs på hverandre er heller ikke noe minus. Boksekampe­ne er godt regissert, musikken sitter som et skudd, de små og store nikkene bakover i historien er fine og velplasser­te, og de stramme skillene mellom de gode og de onde er ikke fullt så tydelige som man kunne fryktet innledning­svis. Hovedrolle­innehaver Michael B. Jordan er perfekt som den klassiske tøff på utsiden/sårbar på innsiden-typen, og Tessa Thompson og Phylicia Rashad er tilsvarend­e gode som hans kvinnelige støttespil­lere. Stallone er Stallone. Heldigvis prøver ingen å gjøre dette til verken mer eller mindre enn det er: enkel, forutsigba­r moro.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway