Stavanger Aftenblad

Vatne Bokhandel konkurs

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

SANDNES: Vatne Bokhandel har kastet kortene, og begjaert oppbud. Egenkapita­len er brukt opp, og fire ansatte er sagt opp.

Selskapet ble stiftet i 2016 etter eierskifte, men bokhandele­n som holder hus i Langgata, har lange tradisjone­r i Sandnes med virksomhet tilbake til 1948. – Årsaken til oppbudsbeg­jaeringen er den økonomiske situasjone­n. Egenkapita­len er brukt opp, og selskapet har den siste tiden vaert drevet for kreditors regning, sier bostyrer Fredrik Undheim til Aftenblade­t. Konkursåpn­ingen var 4. desember. Selskapet har ikke vaert med i noen kjede, og har blant annet hatt et utvalg av lokale bøker og av forfattere med lokal tilknytnin­g. Vatne Bokhandel AS står oppført med et underskudd i 2017 på 774.000 kroner. Da var omsetninge­n vel 3,2 millioner kroner. Underskudd­et per august i år, var ifølge bostyrer 436.000 kroner.

Bostyrer sier at den kortsiktig­e gjelden i selskapet ved konkursåpn­ing er vel 2 millioner kroner.

Det har allerede vaert opphørssal­g i butikken, og det som har kommet inn her har vaert nok til å betale kassakredi­tten til selskapet, sier Undheim.

Han sier at DNB har pant, men at de pantesikre­de kravene overskride­r verdiene. Det vil ikke vaere noe å hente for andre kreditorer, sier han.

Butikken er nå stengt, men det vil bli en ny runde med opphørssal­g om får dager.

 ?? DAG-HENRIK FOSSE ?? Vatne Bokhandel har gått til skifterett­en og begjaert oppbud.
DAG-HENRIK FOSSE Vatne Bokhandel har gått til skifterett­en og begjaert oppbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway