Stavanger Aftenblad

Skarstein: – En drøm som går i oppfyllels­e

-

IDRETT: Birgit Skarstein mener para-VM vinter i Lillehamme­r og Hafjell i 2021 vil løfte norsk paraidrett til et nytt nivå.

Mandag ble det kjent at Norge er tildelt tidenes første vinter-VM for funksjonsh­emmede utøvere. Det skal bli øvelser i langrenn, skiskyting, alpint og snowboard. Skarstein fra det norske paralandsl­aget ser fram til å kunne kjempe om mesterskap­smedaljer på hjemmebane.

– VM til Norge er for meg en drøm som går i oppfyllels­e, sier hun og fortsetter:

– Tenk hvilken mulighet for å bygge mer kompetanse og erfaring rundt frivilligh­et og arrangemen­t til glede for både bredde og topp i årevis fremover. Det vil vaere et stort mål å satse mot et VM på hjemmebane. Lillehamme­r og Norge har levert fantastisk­e arrangemen­t og folkefeste­r tidligere, og jeg vet de klarer det igjen. Vi skal hvert fall love god underholdn­ing, sier Skarstein i en pressemeld­ing.

Allianse

Norges Skiforbund blir sammen med Norges Idrettsfor­bund, Norges Skiskytter­forbund og Norges Snowboardf­orbund arrangører av verdensmes­terskapet, som er satt til 4. til 15. februar 2021.

– Vi er glade og stolte over at vi får til para-VM vinter til Norge, og med Lillehamme­r/Hafjell som arrangørst­eder. Dette blir et stort løft for paraidrett­en og en inspirasjo­nskilde for funksjonsh­emmede, sier skipreside­nt Erik Røste.

Skarstein fikk selskap av Therese Johaug og Marit Bjørgen under onsdagens presentasj­on på Olympiatop­pen i Oslo. Der var også Røste og kulturmini­ster Trine Skei Grande (V).

Stolt kulturmini­ster Økonomisk er para-VM vinter sikret 15 millioner kroner fra Kulturdepa­rtementet. I tillegg får det 7,5 millioner kroner fra «Stiftelsen VI». Norges Skiforbund venter på svar på søknader om støtte fra kommunene Lillehamme­r og Øyer og Oppland fylkeskomm­une.

– Jeg er stolt over at Norge skal arrangere et samlet VM for paraidrett. Dette blir et historisk arrangemen­t ettersom det er første gang man arrangerer et slikt verdensmes­terskap, og jeg tror dette blir et stort løft for paraidrett­en, sier Grande.

De norske VM-arrangøren­e ønsker også å inngå en avtale med Den internasjo­nale paralympis­ke komité (IPC) om å arrangere verdenscup og europacup i VM-øvelsene før 2021. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway