Stavanger Aftenblad

Egersunder klar for VM i fotballgol­f

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

Stein Tengs Arnestad er en av Norges beste fotballgol­fere. Neste uke deltar han i sitt første VM.

Fotballgol­f, eller footgolf, er en blanding mellom fotball og golf, og handler om å få ballen ned i et visst antall hull på faerrest mulig spark. Arnestad forklarer at det var tilfeldig at han begynte med fotballgol­f. Han så et innslag på tv om idretten i 2015 og bestemte seg for å melde seg på en turnering. Etter den tid har han vaert hekta. Så fort muligheten byr seg sparker han ball på footgolfba­nen i Sola golfklubb.

–Det er kjekt å holde på med for dem som liker fotball, men ikke orker å løpe etter ballen, sier Arnestad og smiler.

Footgolf kan spilles enten som individuel­l konkurrans­e eller double. Spillet går ut på å sparke en ball fra utsparkste­det og ned i et hull på faerrest mulig tilslag. Banen hvor sporten spilles består ofte av 9 hull, og man spiller etter golfprinsi­ppet, helst på reelle golfbaner. Hvert spark gir 1 poeng, og det er satt en grense på maks antall spark.

Lørdag reiser Arnestad til sitt første VM. Det arrangeres i Marrakech. Fra Norge deltar 11 personer. Tre spillere skal delta i seniorklas­sen for herrer, to skal delta i dameklasse­n og seks skal delta i herreklass­en. Selv om Arnestad ligger på 2. plass totalt i Norge, regner han med å havne et stykke ned på resultatli­stene i VM.

–Målet er å havne blant topp 100, sier han.

 ?? PRIVAT ?? Fotballgol­fer Stein Tengs Arnestad er klar for sitt første VM.
PRIVAT Fotballgol­fer Stein Tengs Arnestad er klar for sitt første VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway