Stavanger Aftenblad

Prekestole­n

-

DRØSET: Je så det i avisen, atte de på Sandnes ble voldsomt leie for atte de ikke fikk den prekestole­n så de ville ha. Å je har tenkt litt på det atte, hva ville de egentlig med an?

An e jo både store å upraktiske. Å hvor skolle de ha an egentlig? Skolle de ha an i Langgaden? Eller på Hvadrat, kanskje?

Nei, gå an.

Spør du meg, så ska de bare ver glade til for atte de slippe.

Nå e det jo sånn, atte hvisomatte de flotte Prekestole­n til Sandnes, så sedde det jo Sandnes på kartet. Je, for eksempel, je vet jo nesten ingenting om Sandnes, aent enn atte det e på den andre siden av Mosvannet et sted.

Så det e jo klart, atte når det komme til å sedde noe på et kart, så kan jo en sånnen prekestol ver gode å ha. For an hadde jo vist igjen.

Nå forstår je det sånn, atte Prekestole­n ikke ska ver i Forsand heller, lenger, for det atte Forsand ska legges ned, akkorat så et aent Øst-Tyskland. Men i steden for å flotte hele Prekestole­n til Strand, så flotte de heller Strand til Prekestole­n. Det e nøyaktig så Mohammed å berget: Hvis ikke Prekestole­n kan komme til Strand, så får Strand komme til Prekestole­n. Sånn e det bare.

Hvordan de skolle flotte den prekestole­n fra Lysefjorde­n å til Sandnes e fortsatt et mysteriom for meg, men de kan jo så mye løye, disse ingeniøren­e. Kanskje de skolle bruge en kjempestor­e heisekrane?

Nå i denne juletiden, så e der noen så har begynt å lave en drikk så de kalle for aquavitae-tonic, der de botte ud jinnen med aquavitae. Det skjønne je heller ikke vitsen med. For da e det jo ikke jinn mer, da e det noe aent.

Akkesom det med Sandnes å Forsand å Prekestole­n. Hvisomatte de hadde tatt den prekestole­n til Sandnes, så hadde de jo ikke hatt Prekestole­n i Forsand lenger, å hva skolle Sandnes med Forsand da?

Det bler jo ikke det samme.

Nei, je tar meg en liden jinn je, mens je planlegge hvor vi ska ha juletreet i år.

Det bler nok samme plassen så alltid.

Akkesom med Prekestole­n.

Prekestole­n e jo både store å upraktiske

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway