Stavanger Aftenblad

250 nye ansatte på plass i 2018

- Tor Gunnar Tollaksen tor.gunnar.tollaksen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Laerling Ulvar Hardeland kan bli et nytt skudd på Kaeferstam­men om han består fagprøven i neste uke. Kaefer Energy opplever stor oppgang, har ansatt 250 nye i 2018 og teller nå rundt 900 ansatte – flere enn toppen før oljekrisen.

I Kaefer Energys produksjon­sverksted i Stavanger er det hektisk aktivitet om dagen. Når Aftenblade­t er på besøk, er laerling Ulvar Hardeland i full sving med å øve til fagprøven. Klarer han den i neste uke, er utsiktene gode for å få fast jobb i Kaefer Energy.

– Jeg har hatt tett oppfølging underveis. Klarer jeg fagprøven er det gode muligheter for å få jobb, sier Hardeland.

Får Hardeland fast jobb, blir det da en i rekken av rundt 250 ansettelse­r som Kaefer Energy har gjort i 2018. Ansettelse­ne dreier seg om arbeidstak­ere som er plassert rundt på ulike anlegg hvor Kaefer har kontrakter, på verksted, som funksjonae­rer eller offshorear­beidere.

23 år gamle Hardeland utdanner seg til industriis­olatør og fortsetter gjerne arbeidet videre i Kaefer som er en attraktiv bedrift for han.

– Det er en jobb som ligger lokalt, arbeidstid fra sju til tre og trygge utsikter. I tillegg er det muligheter til å jobbe offshore, sier Hardeland.

Hadde mål om 100

I januar bestemte nemlig Kaefer Energy for å ta sats og rekruttere 100 nye i 2018. Bedriftsle­delsen mente det var et hårete mål siden bedriften skulle markere konsernets 100 års jubileum.

Nå, like før jul, kan administre­rende direktør Bård Bjørshol melde om en aldri så liten overraskel­se: Tallet er for lengst passert og status nå er 250 nye ansatte.

– At vi nå har ansatt 250 nye skyldes i hovedsak at våre kunder i sammen med oss har klart å jevne ut aktivitete­n gjennom året. Våre fag har tradisjone­lt vaert veldig sesongorie­ntert. Det har vaert store topper om sommeren og dype daler om vinteren, det har ofte ført til permitteri­nger om vinteren. Nå har vi et høyere bunnivå, forklarer Bård Bjørshol, administre­rende direktør i Kaefer Energy.

Flere ansatte enn før oljekrisen Denne glade førjulsnyh­eten gjør at selskapet nå teller rundt 900 ansatte mot 800 ansatte da oljekrisen slo inn i 2014.

– Jeg er egentlig veldig overrasket. Men nå ser vi virkelig det gode resultatet av at samspillet med kundene har blitt bedre, og vi har tro på at samarbeide­t fortsetter slik at vi unngår de dype bunnene i framtiden og kan holde et jevnere aktivitets­nivå enn vi har gjort tidligere, sier Bjørshol.

Kaefer Energy driver innenfor isolasjon, stillas og overflateb­ehandling (ISO).

Selskapet anslår at omsetninge­n vil øke 20 prosent totalt i 2018 sammenlign­et med året før. Det er saerlig aktivitets­veksten de siste to årene som fører til vekst i antall ansatte. I 2017 var resultat før skatt på 73 millioner kroner.

Rammeavtal­e med Equinor Kaefer Energy har en rammeavtal­e med Equinor om ISO-tjenester som varer fram til utgangen av 2030. Avtalen ble inngått høsten 2017. Nylig tildelte Equinor også et oppdrag på Statfjord B-plattforme­n i 2019 som er et såkalt KUI-prosjekt, utbedring av korrosjon/rust under isolasjon.

Kaefer har også ansvaret for vedlikehol­d på Mongstad-anlegget til Equinor.

Det er også klart at Kaefer skal overta vedlikehol­dsansvaret for enda en plattform i Aker BPs portefølje.

Dessuten inngikk Kaefer i mai i år en driftsalli­anse, «Asset Integrity Alliance», med Aker BP, Prezioso Linjebygg og Force Technology.

Driftsalli­ansen skal benyttes på den store vedlikehol­dskontrakt­en som de ulike selskapene har for Aker BP.

For Kaefer Energy sin del er kontrakten gyldig helt fram til 2025. Verdien for KaeferEner­gy er mer enn 200 millioner kroner i året.

De fire selskapene skal jobbe sammen om å ivareta den tekniske integritet­en av Aker BPs installasj­oner på fem felt selskapet er operatør.

I tillegg har Kaefer sikret viktige kontrakter med Equinor, blant annet på Johan Sverdrupfe­ltet.

Lysere oljetider

Alle disse forholdene og forbedring­ene som Kaefer har gjort etter at oljekrisen slo inn for alvor, gjør at Bård Bjørshol og Kaefer starter med god fart inn i 2019.

Bjørshol håper at veksten fortsetter, selv om det innenfor nybygging vil vaere lavere aktivitet etter 2020.

– Jeg håper på mer arbeid innenfor vedlikehol­d. Når det gjelder nybygg er det begrensede muligheter. Etter 2020 og 2021 vil det ikke vaere noe større nybyggakti­vitet i markedet. Da vil all vår virksomhet dreie seg om vedlikehol­d og modifikasj­oner.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Kaefer har ansatt 250 i 2018. Kevin Rovik og Ulvar Hardeland.
FREDRIK REFVEM Kaefer har ansatt 250 i 2018. Kevin Rovik og Ulvar Hardeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway