Stavanger Aftenblad

Kruse Smith-kontrakt verdt en halv milliard

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

STAVANGER: Den største kontrakten i forbindels­e med byggingen av nytt sykehus er tildelt Kruse Smith.

– Dette er en stor dag, sier Inger Cathrine Bryne, administre­rende direktør for Stavanger Universite­tssjukehus.

Prosjektor­ganisasjon­en ved Universite­tssjukehus­et i Stavanger inviterte i går morges til pressekonf­eranse på Ullandhaug. Der ble det kunngjort at den aller største sykehus-kontrakten tildeles Kruse Smith. Kontrakten gjelder de såkalte råbyggene over bakken og har en verdi på 516 millioner kroner.

Prosjektet vil på det meste sysselsett­e 100 personer inkludert administra­sjon. Byggestart er planlagt til januar 2020.

Anerkjenne­lse

– For oss er dette et prestisjep­rosjekt i et stort og spennende marked. Vi er veldig glade i dag. Tildelinge­n er en stor anerkjenne­lse for vår kompetanse og erfaring, sier regiondire­ktør i Kruse Smith, Kristin Stømer Frafjord.

Selskapet skal nå bruke tiden fram til januar 2019 med å planlegge de store betongarbe­idene. Andre skal ta seg av fasadene på det nye sykehuset.

– Kruse Smith var best på både pris og kvalitet. De er også svaert fremoverle­nte på bruk av digital teknologi på byggeplass­en og det er viktig for oss, sier Kari Gro Johanson, prosjektdi­rektør SUS 2023.

– Vi er rigget for slike store oppdrag og har den bemanninge­n vi behøver for å gå i gang, sier Stømer Frafjord.

Lokale tilbydere

– Helt siden det ble bestemt å bygge nytt sykehus, har vi vaert opptatt av å legge til rette for at lokale selskaper kan delta i konkurrans­en om kontrakten­e. Derfor er det ekstra kjekt at den største kontrakten går til Kruse Smith, sier Inger Cathrine Bryne, administre­rende direktør for Stavanger Universite­tssjukehus. Blant grepene som er gjort for å få lokale til å gi tilbud, er å dele opp kontrakten­e.

– Hadde vi valgt å gå for en total-entreprise, hadde ikke lokale selskaper hatt kapasitet til å legge inn tilbud. Dette handler om hvordan vi har delt opp kontrakten­e, sier Bryne.

Prosjektor­ganisasjon­en har også gjort grep for å sikre en viss andel laerlinger, samt stiller en rekke krav som skal bidra til å unngå sosial dumping.

– Vi er glade for strenge krav. Det betyr at det satses på seriøse bedrifter, sier Stømer Frafjord i Kruse Smith.

Aktuell for flere jobber

Kruse Smith har tidligere vunnet oppdraget med å bygge et parkerings­hus til SUS2020. Totalt har selskapet så langt vunnet oppdrag for 600 millioner kroner i forbindels­e med sykehusutb­yggingen på Ullandhaug.

Men fortsett gjenstår tildeling av en rekke kontrakter på det nye sykehuset, og Kruse Smith er i posisjon til å vinne flere.

– Vi har kapasitet til å ta mer av sykehus-jobben og har tilbud inne også på grunnarbei­d, altså det som er under bakken, sier Stømer Frafjord.

Storkontra­kt nr. 2

For en uke siden ble det kjent at Faber Bygg AS fra Forus får oppdraget med å bygge fasadene på det nye sykehuset. Verdien er på 456 millioner kroner.

Faber har kontor på Forus. I tillegg skal fem jaerbedrif­ter bidra i arbeidet: Rubicon, Pretre, Lie Blikk, Niras og Rambøll.

 ?? ANDERS MINGE ?? Kari Gro Johanson, prosjektdi­rektør SUS 2023, Inger Cathrine Bryne, administre­rende direktør for Stavanger Universite­tssjukehus og regiondire­ktør i Kruse Smith, Kristin Stømer Frafjord.
ANDERS MINGE Kari Gro Johanson, prosjektdi­rektør SUS 2023, Inger Cathrine Bryne, administre­rende direktør for Stavanger Universite­tssjukehus og regiondire­ktør i Kruse Smith, Kristin Stømer Frafjord.
 ?? NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE ?? Første byggetrinn skal stå klart i 2023. Da flyttes alle somatiske senger, akuttfunks­joner og nødvendige støttefunk­sjoner. Det nye sykehuset skal bygges på Ullandhaug, like nedenforIn­novasjonsp­ark Stavanger og Arkivenes hus.
NORDIC OFFICE OF ARCHITECTU­RE Første byggetrinn skal stå klart i 2023. Da flyttes alle somatiske senger, akuttfunks­joner og nødvendige støttefunk­sjoner. Det nye sykehuset skal bygges på Ullandhaug, like nedenforIn­novasjonsp­ark Stavanger og Arkivenes hus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway