Stavanger Aftenblad

Tusen flere laerere i skolen

-

Det er nå faerre elever per laerer enn på noe annet tidspunkt de siste ti årene, ifølge Kunnskapsd­epartement­et.

Antall laerere som underviser i fag de ikke har nok fordypning i, er redusert med over 20 prosent siden 2015. Behovet for å skaffe flere laerere for å oppfylle normen har vaert størst i de store kommunene, og det er i disse laerertett­heten øker mest.

Nye tall fra Utdannings­direktorat­et viser at 75 prosent av skolene hadde oppfylt laerernorm­en på 1.–4. trinn skoleåret 2018–19 per 1. oktober.

På 5.–7. trinn oppfyller over 90 prosent av skolene kravet, mens 80 prosent oppfyller kravet på 8.–10. trinn. Av de skolene som ikke oppfyller laerernorm­en, er det flere som mangler mindre enn et halvt årsverk på å oppfylle kravene.

– Tallene viser at de fleste skolene over hele landet har lyktes i å rekruttere mange nok laerere, og at de har planlagt godt for å klare å innfri kravene. Men det er fortsatt en vei å gå. Høsten 2019 skal normen skjerpes ytterliger­e, sier kunnskapsm­inister Jan Tore Sanner (H).

Innen 2025 skal alle laerere som underviser i norsk, matematikk og engelsk, ha et nødvendig antall studiepoen­g og fordypning for å kunne undervise i fagene.

I år er det øremerkede tilskuddet i overkant av 1,4 milliarder kroner.

I høst ble det innført en laerernorm som bestemmer maksimalt antall elever per laerer.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway