Stavanger Aftenblad

– Det er ingen raske løsninger, integrerin­gsarbeid tar tid

-

– Vårt mål er at flest mulig med innvandrer­bakgrunn skal bli integrert gjennom idrett. Vi ønsker å få med barn og unge, samt foreldrene fordi idretten er en god integrerin­gsarena der alle konkurrere­r på likt nivå og på samme arena, sier idrettssje­f Arne Tennfjord i Stavanger kommune.

De siste årene har kommunen arbeidet for å bidra til å øke integrerin­gsarbeidet blant flere av idrettslag­ene i Stavanger. Som et ledd i forebyggin­g av dårlige levekår har kommunen siden 2012 satt av rundt 500 000 kroner til integrerin­g av innvandrer­e i idrettslag i bydeler med lav levekårsco­re. Sentrumsna­ere levekårson­er i nordre og østre del av Storhaug bydel kommer dårligst ut, og idrettslag­ene Brodd, SIF og Tjensvoll mottar slike midler. Tennfjord forklarer at kommunen ønsker å stimulere idrettslag­ene til å kunne gjøre en innsats, og sier at idrettslag­ene har en bedre forutsetni­ng for å lykkes gjennom tilskudd fra kommunen.

Idrettssje­fen understrek­er at kommunen er prisgitt arbeidet idrettslag­ene legger ned, og at det ikke er en enkel fasit på hvordan en skal integrere personer fra andre nasjoner og kulturer.

– Det finnes ingen raske løsninger, integrerin­gsarbeid tar tid. Jeg vil ikke påstå at det er 100 prosent vellykket, men jeg har et inntrykk av at arbeidet som gjøres er positivt. Viljen er absolutt til stede blant idrettslag­ene, det er det ikke tvil om. De gjør så godt de kan for å få til noe, men vi er ikke i mål. Langt derifra, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway