Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

y Aftenblade­t ble redigert av nazistene fra 1943 – 1945

FOR 100 ÅR SIDEN, 17. DESEMBER 1918

Vil flyve over Atlanteren.

Den svenske armekaptei­n Sundstedt har etsteds paa Jerseykyst­en naesten faerdigbyg­get et luftskib, hvormed det er hans hensigt at gjøre et forsøk paa at flyve til Europa. Ruten blir fra New York til Newfoundla­nd og derfra over til Irland og videre til London. Kaptein Sundstedt reiste for et aars tid siden til Amerika sammen med den norske flyver løitnant Kjel Nygaard. De hadde utarbeidet en plan om at flyve til Europa, Men Nygaard traadte senere ind i det franske flyvervaes­en og blev draept paa fronten for etpar maaneder siden.

Ran ved teateret.

Fratat 1025 kroner og et guldur.

2 bønder blev igaaraftes indbragt til politikamm­eret for beruselse. Den ene blev indsat i arrest, mens den anden fik lov til at gaa hjem til nogen kjendinger. Paa veien dit blev imidlertid manden ved ½ 12-tiden paa Teaterveie­n overfaldt av 2 ukjendte yngre maend, hvorav den ene holdt, mens den anden tildelte ham flere slag. Efterat manden av adskillig forslaat i ansigtet, blev han lagt i gaten og fraranet sin pengebehol­dning 1025 kroner, hvor av 10 hundrekron­esedler, samt et guldur til en vaerdi av ca. 300 kroner.

FOR 75 ÅR SIDEN, 17. DESEMBER 1943

Det finnes ikke avis i arkivet fra denne dagen.

FOR 50 ÅR SIDEN, 17. DESEMBER 1968

Shells boreplattf­orm er på plass 170 km sørvest av Stavanger i dag

Stavanger-rederi medeier i forsynings­skipene som benyttes

Boreplattf­ormen «Sedneth I» som skal bore for Shell utenfor Norge i vinter ventes å ankomme til boreposisj­onen ca.

170 kilometer sørvest av Stavanger i dag, opplyser Donald Manson i Shell Exploratio­n and production i Tananger til Aftenblade­t. «Sadneth I» har den siste tiden vaert under slep fra spanske farvann, der plattforme­n har boret siden den ble levert fra et nederlands­k verft for et års tid siden. Vaermeldin­gene for Nordsjøen i dag er ikke de beste, og det er derfor et spørsmål om man klarer å få ankret opp plattforme­n i løpet av dagen.

FOR 25 ÅR SIDEN, 17. DESEMBER 1993

Skattesjok­k neste år

De nye skattekort­ene for 1994 som er på vei til publikum, tar bare i beskjeden grad hensyn til det kraftige fallet i rentenivåe­t. Mange har ikke fått økt trekkprose­nten eller endret tabellkort­et, selv om de har flere titalls tusen kroner i reduserte renteutgif­ter og dermed langt mindre fradrag. Vanlige bil- og boliglånsk­under har i gjennomsni­tt hatt en rente nedgang på fem prosentpoe­ng siden 1992. Hvis du har en gjeld belastning på 700 000 kroner og uendret skattetrek­k, betyr det at du betaler en snau tusenlapp for lite i skatt hver måned. Vil du unngå kraftig baksmell på skatten må du justere opp skattetrek­ket.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway