Stavanger Aftenblad

Visste du at . . . 1

- Helga Fykse

DAGENS ORD: Visste du at en menighet i USA har laget bibelappen YouVersion for å hjelpe oss mennesker til å lese Guds ord samme hvor vi befinner oss, og at den var en av de første appene som ble lansert i 2008? Den er tilgjengel­ig på over 1200 språk, den inneholder ulike bibelovers­ettelser og leseplaner, og den befinner seg på snart 350 millioner enheter. Og det beste av alt den er helt gratis!

En moderne utgave av Johannes som ropte i ørkenen og forkynte budskapet om Jesus!

I min menighet har vi blitt oppfordret til å laste ned appen, sammen med en utfordring om å lese litt i Bibelen hver dag. For å bli bedre kjent med Jesus og «baere frukt som svarer til omvendelse­n». Det er som regel lettere å få gjort noe sammen med andre både når det gjelder turgåing, trening og lesering, så nå i adventstid­en er dette tatt på alvor når det gjelder bibellesin­gen. De som vil er nemlig blitt invitert til å lese den samme bibellesep­lanen for å gjenoppdag­e julens innhold. Og dette kan vi gjøre når som helst og hvor som helst, så lenge telefonen er innen rekkevidde.

Jeg er med, og jeg fryder meg! En liten andakt hjelper meg til å sette fokus på teksten, så følger selve bibeltekst­en og tilslutt kan jeg skrive ned en refleksjon som blir synlig for de andre som er med i gruppen av lesere. Så får jeg del i deres tanker, og på den måten utdypes det teksten på en helt unik måte. Lukas 3, 7-18

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway