Stavanger Aftenblad

18-åring tatt ut i VM-troppen: – Det er helt sykt

- Nicholas Bergh

HÅNDBALL: Vikingspil­ler Alexander Blonz er den store overraskel­sen i Christian Berges tropp. Alexander Blonz (18) skal spille håndball-VM for Norge. Det kom frem da troppen ble offentligg­jort fredag kveld. Uttaket av Blonz er en stor overraskel­se, ikke bare på grunn av spillerens alder, men også fordi han spiller for Viking på nivå to. Landslagss­jef Christian Berge forteller at han har fulgt Blonz lenge.

–Han har en vanvittig treningsin­nstilling. Han har X-faktor. Det eneste han ønsker er å bli en fantastisk håndballsp­iller. Det tror jeg han kommer til å bli. Han kommer til å bli landslagss­piller på sikt, sier Berge til TV3.

– Trodde ikke det ville skje

For Blonz er dagens beskjed en drøm som går i oppfyllels­e. Da vi får tak i Blonz på telefon etter uttaket, har det ennå ikke gått helt opp for ham.

– Tidligere i år visste jeg at det var en prosent sjanse for at det kunne skje. Det var ikke noe jeg håpet på. Jeg trodde ikke det kom til å skje, sier Blonz på telefon.

Men 18-åringen har blitt mer og mer lagt merke til i år. Christian Berge har vaert en av beundrerne, og nå kulminerer altså fremgangen med VM-spill. – Hva gleder du deg mest til? – Hele pakken. Å få lov til å vaere med på et mesterskap og spille A-landskampe­r. Det er helt nytt for meg.

Slik er han som spiller

Blonz fikk beskjeden av landslagss­jef Christian Berge tidligere fredag. Da var han på skolen.

Da bruttotrop­pen på 28 spillere ble tatt ut tidligere denne uken, var Blonz den store overraskel­sen. Nå er han altså også med i den endelige VM-troppen.

Blonz spiller på venstrekan­ten og er kjent som et stort talent. Denne uken ble det kjent at han skal spille for eliteserie­laget Elverum neste sesong.

–Han er en høy kantspille­r som er lynrask. Han tar gode valg, og viser en stor spillefors­tåelse til å vaere så ung, sa TV 2-ekspert Bent Svele da bruttotrop­pen ble kjent.

Selv beskriver Blonz seg som «kontringss­terk kantspille­r».

18-åringen sier at det ikke har gått opp for ham at han skal spille håndball-VM sammen med det norske laget, som også består av stjerner som Bjarte Myrhol og Sander Sagosen.

Reinkind ble utelatt

Én som derimot ikke er med, er Harald Reinkind (26). Bergensere­n har tidligere vaert en viktig brikke i landslaget.

Christian Berge begrunner valget med at han ikke ønsket å ta med flere enn tre høyre bakspiller­e. Magnus Abelvik Rød, Eivind Tangen og Kent Robin Tønnesen ble foretrukke­t foran Reinkind.

– Jeg synes de har vaert et lite hode foran i sine prestasjon­er, forklarer Berge.

Ytterliger­e tre lokale spillere er også med i troppen, Gøran Johannesse­n, Espen Christense­n og Kristian Bjørnsen.

Norge spiller oppkjøring­skamper til VM i Danmark (åpner 11. januar) mot Island, Nederland og Brasil 3., 5. og 6. januar.

 ?? SVEIN ERIK
FYLKESNES ?? Alexander Blonz er med i Norges tropp til håndball-VM.
SVEIN ERIK FYLKESNES Alexander Blonz er med i Norges tropp til håndball-VM.
 ?? VIDAR RUUD, SCANPIX ?? Landslagst­rener Christian Berge, til høyre, og stjernespi­ller Sander Sagosen presentert­e VM-troppen.
VIDAR RUUD, SCANPIX Landslagst­rener Christian Berge, til høyre, og stjernespi­ller Sander Sagosen presentert­e VM-troppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway