Stavanger Aftenblad

Jespersen slo salto og så mulig Davos-seier glippe

-

LANGRENN: Chris Jespersen snuste på verdenscup­seieren i Davos, men fikk alt ødelagt da han hektet og falt i løssnøen. Martin Johnsrud Sundby ble treer på 15-kilometere­n.

Det så lenge svaert lovende ut for Jespersen under søndagens skøyterenn. Veteranen ledet ved alle mellomtide­r fram til og med 8,2 kilometer, men et fall i nysnøen spolerte det som kunne blitt noe virkelig stort.

– Jeg slo salto da jeg hektet skiene i løssnøen. Der røk det ti sekunder, så det er bittert, sa en tydelig nedbrutt Jespersen til TV 2. Resultatli­stene viste at han ledet med 3,9 sekunder på naermeste konkurrent kort tid før fallet. Til slutt endte Jespersen på femteplass. Det skilte 10,6 sekunder opp til russiske Jevgenij Belov, som kunne juble for sin første seier i verdenscup­en. – Det er en del av gamet å stå på beina, sa Jespersen.

Jespersen har ikke vaert på verdenscup­podiet siden 2015. Da ble han treer på 15-kilometere­n i nettopp Davos. I januar 2014 tok han sin hittil eneste triumf under Tour de Ski.

Belov vant søndagens renn så vidt foran Maurice Manificat. Martin Johnsrud Sundby var igjen på pallen med tredjeplas­s, 4,5 sekunder bak vinnertide­n.

– Jeg er ganske fornøyd, men jeg har veldig lyst til å vinne. Vi for se utover sesongen, sa Sundby til TV 2. Etter rennet bekreftet Sundby at han skal gå Tour de Ski i romjula og på nyåret. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway