Stavanger Aftenblad

Christians­en etter ny VM-medalje: – Helt ubeskrivel­ig

-

SVØMMING: Henrik Christians­en kontroller­te inn til bronsen på 1500 meter fri under kortbane-VM i kinesiske Hangzhou søndag.

Med tiden 14.19,39 satte han nordisk rekord. Som første nordmann tok han to medaljer i ett og samme VM. Tirsdag plukket han sølvet på 400 meter fri. Det var Norges første VM-medalje i svømming på seks år.

Christians­en lå litt bak i bassenget i starten. Etter 300 meter var han nummer seks, men hadde avansert til 3.-plass da en tredel av distansen var unnagjort. Til slutt sikret han bronsen med grei margin.

– Dette var deilig. Å komme herfra med to medaljer er helt ubeskrivel­ig, og ikke minst to perser. Det er en veldig god følelse, sa Christians­en.

Før kortbane-VM hadde han 14.21,53 som personlig rekord på 1500-meteren.

–Det er vanskelig å beskrive de følelsene jeg går gjennom akkurat nå. Det er så utrolig tilfredsst­illende at det arbeidet vi legger ned, faktisk gir utbytte, sa 22-åringen.

Han lot seg ikke rive med av konkurrent­enes svaert høye åpningstem­po. Da ble det holdt verdensrek­ordfart.

– I en VM-finale er det mye stress og mye press, så det er utrolig deilig å komme herfra med en bronse og pers (på 1500 m).

Før årets VM var Aleksander Hetland forrige norske medaljevin­ner på dette nivået. I 2012 tok han gull på 50 meter bryst.

– Hvordan er det å sette norsk svømming tilbake på kartet?

– Vi har sagt det i en god del år nå at norsk svømming har vaert gjennom et generasjon­sskifte. Vi har trengt noen år på oss til å komme tilbake der vi var, sa Christians­en.

 ?? NG HAN GUAN ?? Henrik Christians­en.
NG HAN GUAN Henrik Christians­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway