Stavanger Aftenblad

Dansk sesongarbe­ider tiltalt for voldtekt

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: To dager er satt av til rettssaken mot en dansk statsborge­r i 20-årene som er tiltalt for voldtekt. Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvok­at Nina Grande, skjedde voldtekten ettermidda­g 2. juni i år.

Kvelden og natten i forveien skal tiltalte og fornaermed­e ha vaert på samme fest. Nachspiele­t var ikke avsluttet da den anmeldte voldtekten fant sted i 15.00-tiden.

Nektet straffskyl­d Statsadvok­at Grande sier til Aftenblade­t at tiltalte og fornaermed­e ikke kjente hverandre fra tidligere. Grande, som er aktor i saken, bekrefter videre at tiltalte, som har reist tilbake til Danmark, var sesongarbe­ider her i regionen da voldtekten skjedde.

Tiltaltes forsvarer, advokat Inger Marie Sunde i Advokatfir­maet Legal, sier til Aftenblade­t at hennes klient ikke erkjenner straffskyl­d.

– Det er en stor belastning for min klient, en ung mann, å bli tiltalt for voldtekt. Han synes dette er forferdeli­g. Min klient har til hensikt å komme tilbake til Norge og møte i rettssaken i Stavanger tingrett. Han er klar på at han er uskyldig og på at anklagene mot ham er uriktige, sier Sunde.

Brukte vold

Advokat Kristoffer Hovda i Advokatfir­maet Øverland, som er den fornaermed­e kvinnens bistandsad­vokat, ønsker ikke å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt.

– Jeg kan imidlertid bekrefte at jeg vil legge ned påstand om oppreisnin­gserstatni­ng på vegne av min klient, sier han til Aftenblade­t.

Ifølge tiltalen skal den danske mannen ha brukt vold under overgrepet. Blant annet skal han ha slått fornaermed­e da hun forsøkte å snakke.

Strafferam­men for voldtekt er fra tre år til 15 års ubetinget fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway