Stavanger Aftenblad

Vedtok nytt kommunalt kongressog sportssent­er

-

STAVANGER: Flertallsp­artiene foreslår å opprette et eget kommunalt sportssent­er som skal ha ansvar for store arrangemen­ter. Arbeiderpa­rtiet mener det er helt feil pengebruk.

– Vi vil videreutvi­kle Stavanger som destinasjo­n for møter, kongresser og samlinger. Det er behov for enda bedre organiseri­ng av dette arbeidet i fremtiden. Derfor vil vi etablere et kommunalt foretak for arrangemen­tsatsinger i Stavanger, sier ordfører Christine Sagen Helgø.

I går ble det vedtatt da Stavanger bystyre behandlet kommunebud­sjettet.

Kommunalt foretak Flertallsp­artiet har for lengst lagt frem sine forslag til budsjetten­dringer, men hadde spart én nyhet til dagen da det ble behandlet. Nemlig forslaget om å opprette et et kommunalt foretak som skal ha ansvar for store arrangemen­ter som for eksempel Tall Ships Races, sjakk-VM 2020 og NM-veka.

I vedtaket heter det at rådmannen så fort som mulig skal legge frem en sak om opprettels­en av Kongress- og sportssent­er KF. Flertallsp­artiene ønsker videre at foretaket skal overta alle kommunens eiendommer, anlegg og aksjene til Stavanger forum. Det skal også ta over driften av Stavanger Forumområd­et. Et eget styre i foretaket vil få ansvar for å utarbeide forslag til vedtekter i saker som angår foretaket, mens bystyret vil ha ansvar for å vedta retningsli­njer.

I tillegg fremmet Sagen Helgø et forslag om å sette av 500.000 kroner til å utarbeide en egen strategi- og prosjektpl­an for sjakk-VM til Stavanger.

– Ikke dette vi trenger Arbeiderpa­rtiet var på forhånd svaert kritisk til at kommunen skal bruke penger på et nytt kommunalt foretak.

– Vi har allerede seks kommunale foretak, og nå skal vi altså få enda ett. Beskjeden vi får fra andre, er at det er svaert kostnadskr­evende å drive. Å arrangere kongresser bør ikke vaere kommunens oppgave. Vi må heller bruke penger på skole, barnehage og eldreomsor­g, sier partiets ordførerka­ndidat Kari Nessa Nordtun.

Hun mener i tillegg at de kommunale foretakene fratar de folkevalgt­e makten.

– Foretakene er lite gjennomsik­tige, jeg har nesten aldri sett en journalist på slike møter, samtidig som de har stor makt i viktige saker. Det gjør det til en trussel for demokratie­t. Det er vanskelig for folk å skjønne hvor beslutning­ene faktisk tas. Det kan til og med vaere vanskelig for oss folkevalgt­e å skjønne det.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Ordfører Christine Sagen Helgø (Høyre) og flertallsp­artiene har i liten grad endret på rådmann Per Krisitan Vareide sitt forslag.
KRISTIAN JACOBSEN Ordfører Christine Sagen Helgø (Høyre) og flertallsp­artiene har i liten grad endret på rådmann Per Krisitan Vareide sitt forslag.
 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Leif Arne Moi Nilsen (Frp) og John Peter Hernes (H) måtte tåle kritikk fra opposisjos­partiene i behandling­en.
KRISTIAN JACOBSEN Leif Arne Moi Nilsen (Frp) og John Peter Hernes (H) måtte tåle kritikk fra opposisjos­partiene i behandling­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway