Stavanger Aftenblad

Wedlers restaurant stengte dørene

- Camilla Bjørheim Birgitte Flote

STAVANGER: I mars åpnet restaurant­en California Republic i Sølvbergga­ta dørene. Denne uken stengte den.

–Vi stengte denne uken. Det har vaert krevende å få det til å gå rundt. Nå var det ikke mer å gå på. Det er alltid krevende å starte opp noe nytt. Vi har hatt noen gode måneder, men også noen veldig dårlige, sier Christian Wedler.

Driftselsk­apet Stavanger Kamelutlei­e AS har leieavtale på lokalet. Det er dette selskapet som nå melder oppbud. Selskapet ble stiftet i 2016 og leverte et driftsresu­ltat i minus året etter.

– Nå må jeg finne ut om jeg skal få noen andre til å overta eller leie ut lokalet.

I oktober skrev Byas at det var klart for åpning av baren og tapasreste­uranten Cuba Compagniet i de gamle lokalene til Emilio’s Tapas Bar & Restaurant rett ved Sølvberget i Stavanger sentrum. På menyen stod skinke, kamskjell, forskjelli­ge oster og salater. Også dette var i utgangspun­ktet planlagt åpnet i mars.

Begge konseptene har blitt drevet av Stavanger Kamelutlei­e AS, med daglig leder Christian Wedler i spissen.

Frp-politiker Wedler og hans kone Kristine Gramstad Wedler eier både tapasbaren og bygget ved siden av. Wedler kjøpte Sølvbergga­ta 11 sammen med sin ekskone for 9 millioner kroner i 2012.

I 2017 kjøpte hans nåvaerende kone Kristine Gramstad Wedler nabobygnin­gen Sølvbergga­ta 13 for 4,75 millioner kroner.

 ?? HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN ?? I disse lokalene åpnet Christian Wedler coctailbar­en Cuba Compagniet side om side med restaurant­en California Republic.
HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN I disse lokalene åpnet Christian Wedler coctailbar­en Cuba Compagniet side om side med restaurant­en California Republic.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway