Stavanger Aftenblad

– Vi aksepterer ikke at det er slik i ungdomsmil­jøet

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

GJESDAL: Politiet jobber på spreng for å komme til bunns i hva som gjorde at 15–20 ungdommer deltok i et masseslags­mål ved Gjesdal ungdomssko­le søndag. Politiet rykket søndag ettermidda­g ut til melding om et masseslags­mål ved Gjesdal ungdomssko­le. Ifølge politiet skal 15–20 ungdommer ha deltatt, og de skal ha vaert mellom 14 og 16 år. Noen av ungdommene var lokale, mens andre kom fra andre kommuner. Fire av de involverte ble tatt med inn til Sandnes politistas­jon, hvor verge og barneverne­t ble kontaktet.

Mandag er en generelt travel møtedag for politiet i Sandnes, og gårsdagen var intet unntak. Politiover­betjent Sveinung Wathne kunne i korte kommentare­r fortelle til Aftenblade­t at de jobber iherdig med å få oversikten over hvem som hadde vaert involvert.

– Og når vi ser hvem det er, vil vi ta tak i det. Vi har tatt kontakt med vergene til de politiet var i kontakt med ved Gjesdal ungdomssko­le, sier Wathne.

– Dette er noe vi må til bunns i. Vi aksepterer ikke at det er slik i ungdomsmil­jøet, sier han.

– Ingen våpen

– Vet dere om dette var en avtalt slåsskamp?

–Det har vi ingen klarhet foreløpig, sier Wathne.

– I fjor, på nesten samme tid, var det en lignende slåsskamp ved samme skole. Har du kjennskap til om det er noen sammenheng?

– Det er helt ukjent for meg.

– Kjenner dere til om det var noen våpen involvert?

– Det var ingen våpen involvert, sier Wathne.

Rektor ved Gjesdal ungdomssko­le, Trond Niemi, ser alvorlig på hendelsen, men når Aftenblade­t prater med han mandag, vet han enda ikke om noen av elevene ved skolen var involvert.

– Jeg har vaert i kontakt med politiet, som har samtaler og avhør i dag. Jeg vet ikke mer enn det som har stått i media, og vet heller ikke foreløpig om noen av våre elever skal vaere involvert, sier han.

– Vil dette bli fulgt opp fra skolen sin side?

– Om noen av våre elever har vaert involvert, så selvfølgel­ig. Dette har skjedd på fritiden, jeg

i vet ikke mer enn at det skjedde i naerheten av skolen, og at vi har ungdommer i den aldersgrup­pa ved skolen vår, forteller Niemi.

– En utfordring vi må ta tak i På generelt grunnlag er han klar på at slike hendelser er uønsket, enten om det er på Ålgård, i Sandnes eller Oslo.

– Det er en utfordring som har dukket opp det siste året, med at slåsskampe­r avtales på nett. Det er en utfordring som vi som samfunn må ta tak i, sier han.

– Hvordan tar Gjesdal ungdomssko­le tak i slike hendelser?

– Vi har inkluderin­g som hovedovers­krift på hva vi gjør dette skoleåret. Da har vi blant annet en internasjo­nal dag hvor vi er opptatt av de mange ressursene som ligger i det å vaere forskjelli­ge. I tillegg bruker vi tid på å snakke om blant annet nettmobbin­g og vennskap. Det er små, enkle drypp som kan virke i lengden, sier Niemi.

Barneverne­t involvert Barneverns­leder i Gjesdal kommune, Anne Bodil Surdal, kan ikke uttale seg om den aktuelle hendelsen søndag. Hun sier i en generell kommentar at i slike saker blir barneverne­t kontaktet av politiet, og at barneverns­vakten vurderer oppfølging­sbehovet.

– Det er bra politiet tar tak i slike hendelser umiddelbar­t. Vi tar slike hendelser på alvor, og kobler på hjelpeinst­anser der behovet fremkommer, sier hun.

Dette er noe vi må til bunns i. Vi aksepterer ikke at det er slik i ungdomsmil­jøet.

Sveinung Wathne, politiover­betjent

 ?? RUNE VANDVIK ?? Like ved Gjesdal ungdomssko­le barket 15–20 ungdommer sammen i et masseslags­mål søndag ettermidda­g.
RUNE VANDVIK Like ved Gjesdal ungdomssko­le barket 15–20 ungdommer sammen i et masseslags­mål søndag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway