Stavanger Aftenblad

Netanyahus sønn er utestengt fra Facebook

-

JERUSALEM: Statsminis­ter Benjamin Netanyahus sønn Yair har nok en gang havnet i hardt vaer etter å ha kommet med muslimhets på Facebook.

27-åringen postet i forrige uke flere innlegg på Facebook der han tok til orde for å utvise alle muslimer fra Israel. – Enten må alle jøder dra, eller så må alle muslimer dra. Jeg foretrekke­r det siste, skrev han blant annet. Innlegget ble postet som en reaksjon på at to israelske soldater ble skutt og drept på den okkuperte Vestbredde­n.

– Vet dere hvor det ikke skjer slike angrep? På Island og i Japan, der det tilfeldigv­is ikke fins muslimer, skrev Yair Netanyahu i et annet innlegg.

Monstre

– Det vil aldri bli fred med disse monstrene som siden 1964 har kalt seg selv for «palestiner­e», skriver han også.

Facebook slettet innleggene, noe som fikk Netanyahus sønn til å rase på Twitter. Der anklaget han Facebook for å vaere et diktatur som kneblet ytringsfri­heten.

– Tankepolit­iet til de radikale og progressiv­e i Facebook har funnet meg, skrev han blant annet, og la ut skjermbild­e av postene som var slettet.

Det siste strider mot Facebooks regler og den israelske statsminis­terens sønn ble deretter utestengt i 24 timer.

Antisemitt­isk karikatur

Yair Netanyahu har også tidligere vakt oppsikt, blant annet i fjor da han la ut en antisemitt­isk karikatur av den jødiske mangemilli­ardaeren George Soros på internett.

Posten ble delt av tidligere Ku Klux Klan-leder David Duke og andre kjente antisemitt­er. «Velkommen til klubben, Yair» skrev Duke i en kommentar.

Yair Netanyahu har også omtalt Israels tidligere statsminis­ter Ehud Barak som fyllik og kommet med krasse utfall mot en rekke andre av farens politiske motstander­e.

Strippeklu­bber

Tidligere i år var han også i søkelyset etter at det dukket opp et lydopptak der han skrøt av hvordan faren hadde sikret den israelske gassmagnat­en Kobi Maimon en lukrativ avtale.

I den forbindels­e kom det også fram hvordan Yair Netanyahu, som fortsatt bor hjemme hos foreldrene og har statslønne­t sjåfør og livvakter, hadde vaert på flere strippeklu­bber sammen med Maimons sønn og at de to kranglet om hvem som skulle betale regningen for en prostituer­t.

Den israelske statsminis­terens sønn fikk også bred omtale og straff i 2012 etter å ha stukket av fra militaertj­enesten for å spise hjemme hos foreldrene, for deretter å lyve om hvor han hadde vaert. (NTB)

 ?? RONEN ZVULUN/REUTERS/NTB SCANPIX ?? Israels statsminis­ter Benjamin Netanyahu (i midten) leser en bønn med rabbi Shmuel Rabonowitz. Sønnen Yair til høyre. Bildet er fra 2015.
RONEN ZVULUN/REUTERS/NTB SCANPIX Israels statsminis­ter Benjamin Netanyahu (i midten) leser en bønn med rabbi Shmuel Rabonowitz. Sønnen Yair til høyre. Bildet er fra 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway