Stavanger Aftenblad

Visste du at ... 2

- Helga Fykse

DAGENS ORD: Visste du at menigheten Hillsong fra Australia vant Grammy med sangen «What a beautiful name” i 2018? Visste du at denne sangen ble kåret til årets beste kristne sang, og har hatt nesten 242 millioner avspilling­er på en av utgivelsen­e på youtube? Sangens tekst handler om Jesus. At det ikke er noe som kan sammenlign­es med navnet Jesus.

Hans navn er nydelig, underfullt og kraftfullt. Tekstforfa­tterne lar Bibelens kjernebuds­kapet prege sangen: Jesus ønsket ikke å vaere i himmelen uten oss, derfor bragte han Himmelen ned til oss her på jorden. Vår synd er stor, men Jesu kjaerlighe­t er større, så hva kan vel da skille oss fra Jesus? Døden har ingen makt over Jesus, for Jesus har beseiret døden og har stått opp igjen. Det er ingen ting som kan utkonkurre­re Jesus.

Det er ikke noe eller noen som er hans like. Jesu navn er over alle navn nå og for evig.

Hans navn er nydelig, underfullt og kraftfullt!

Da engelen Gabriel kom til Maria fikk hun vite:

«Du skal bli med barn og føde en sønn, og du skal gi ham navnet Jesus. Han skal vaere stor og kalles den høyestes sønn og Herren Gud skal gi ham hans far Davids trone.

Han skal vaere konge over Jakobs hus til evig tid; det skal ikke vaere ende på hans kongedømme.»... «Derfor skal barnet som blir født, vaere hellig og kalles Guds sønn.» (Lukas 1,26-38)

Jesus – ufattelig stor og ufattelig naer. Jesus som Herren gjennom profeten Jesaja ga navnet Immanuel: Gud med oss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway