Stavanger Aftenblad

Gigantmøte­r for United og Liverpool

-

FOTBALL: Manchester United skal måle krefter mot Paris SaintGerma­ins stjernegal­leri i mesterliga­ens åttedelsfi­nale.

Det ble klart under trekningen av åttedelsfi­nalene i sveitsiske Nyon mandag. Ikke uventet ble utfallet tøft for United, Liverpool, Tottenham og de fleste andre toerne fra gruppespil­let.

Saerlig United ser ut til å få en svaert tøff oppgave. José Mourinhos lag har ikke vaert i form denne sesongen, mens PSG herjer i fransk liga med ti poengs luke på toppen i tillegg til å ha imponert i Europa.

For Manchester City ble det derimot en drømmetrek­ning i UEFA-hovedkvart­eret i Nyon. Josep Guardiolas menn møter tyske Schalke, som på papiret var den enkleste motstander­en den engelske seriemeste­ren kunne trekke.

– En hard nøtt

En rekke storoppgjø­r venter når sluttspill­et starter i midten av februar. Forrige sesongs finalist Liverpool skal ut i et tøft dobbeltopp­gjør mot Bayern München, mens regjerende mester Real Madrid

Ajax.

– Det er laget alle snakker om, serieleder­en i England, og de spiller virkelig god fotball. Vi ser fram til det. En hard nøtt, men det er noe å se fram til som spiller, sier Bayern Münchens sportssjef Hasan Salihamidz­ic, ifølge nyhetsbyrå­et AFP.

møter

nederlands­ke

Roser Klopp

Han roser Liverpool-manager Jürgen Klopp, som var trener i Dortmund da laget tapte for nettopp Bayern i mesterliga­finalen i 2013.

– Klopp er en topptrener, som også har medietekke, sier han.

Tottenham møter den tyske serieleder­en Borussia Dortmund, mens et annet stormøte blir Atlético Madrid – Juventus.

Lyon åpner hjemme mot 2015-vinner Barcelona, mens Roma trolig slapp lettest fra det av lagene som endte på 2.-plass i gruppespil­let. Det italienske laget skal nemlig opp mot Porto.

Toerlagene spiller hjemme først, og de første oppgjørene spilles 12., 13., 19. og 20. februar. Returoppgj­ørene går 5., 6., 12. og 13. mars. (NTB)

 ?? NTB SCANPIX ?? José Mourinho og Manchester United fikk tøff motstand i Mesterliga­en.
NTB SCANPIX José Mourinho og Manchester United fikk tøff motstand i Mesterliga­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway