Stavanger Aftenblad

Julekjolen

-

DRØSET: Desember sto på hell. Juletreff og mer eller mindre festlige aktivitete­r sto tett i kalenderen. For en gangs skyld tenkte hun å vaere føre var, og ha antrekkene klare.

Noe fargerikt, elegant noe. Behagelig på, ikke som noen av de foregående årene, hvor hun hadde presset seg inn i et svart, nitrist antrekk, kun holdt sammen av hold-in strømpebuk­se, holdopp topp og herreminha­tthvor danskaljeg­fåavmegden­netvang strøya-underskjør­t. Hun åpnet garderobes­kapet, og tittet inn. Alt var svart. Svarte topper. Svarte skjørt. Svarte kjoler. Hun undret seg. Det var ikke slik hun så for seg at garderoben var? Det så ut som hun gikk ukentlig i begravelse­r. Hun begynte å hale frem plagg.

I midten hang de hun allerede i fjor visste var for små, men som ikke var håpløse å komme inn i dersom hun skjerpet seg litt i matveien, og benyttet overnevnte fleskeford­rivende tvangsplag­g. Fordelen med dem var at dersom man løftet rumpe- og magefleske­t høyt nok opp, virket det fordelakti­g på fordelene, for å si det slik.

Hun bladde videre. Dypt der inne måtte det vel vaere noe i farger? Det glitret. Hun dro ut tre topper fra skammekrok­en. Grand Prix-antrekk, passende nok i bronse, sølv og gull. Hun mintes med grøsninger at det en gang hadde ligget en matchende lilla glitterlam­é tights der også, av sorten ingen med BMI over 10 kan se godt ut i.

Hun konsentrer­te seg. Gravde godt innover. Tok ut en del av de mest håpløst forminsked­e plaggene, og la til side. Noen sannheter var det best å ta inn over seg på alvor. Etter en time begynte hun å få intens hodepine. Haugen med plagg som skulle omfordeles vokste. Fortsatt hadde hun ingenting å ha på seg til juleselska­pet. Hun endte med en tekopp på kjøkkenet i et forsøk på å regruppere.

Så gikk hun i posten. Der lå en liten pakke hun helt hadde glemt hun hadde bestilt. Julekjolen. Julekjolen! Alt var reddet. Hun åpnet posen. Kjolen var svart. Hun snudde, og gikk tilbake til skapet. I nøden går ekte kvinner med gulllamé. Muligens med hold-in.

Hun åpnet skapet. Alt var svart.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway