Stavanger Aftenblad

Barn og medier 2018

- Kilde: Barn og medier 2018

y Mobil: Over 90 prosent har smarttelef­on fra 10–11-årsalderen. y Tidsbruk: Halvparten av de spurte brukte to timer eller mer på mobilen dagen før undersøkel­sen. y Sosiale medier: 9 av 10 barn og unge i alderen 9 til 18 år bruker ett eller flere sosiale medier. Snapchat er mest brukt (81 prosent), Instagram (67 prosent) og Facebook (54 prosent). y Antall: 4805 barn og unge mellom 9 og 18 år har svart på undersøkel­sen. og de laerer gjennom å imitere. Derfor er det ekstremt viktig at voksne er gode rollemodel­ler, sier Brønnick.

Både Øverland og Brønnick understrek­er at det er mye positivt med ny teknologi.

– Det er viktig å anerkjenne at vi har fått ny teknologi, og det er også mye positivt med det. Problemet er når det blir for mye på feil sted til feil tid, sier Øverland.

– Man kan bruke mobilen til å arrangere møter med venner og familie, og det er også mulig å snakke på videotelef­on med familie som er langt unna. På den måten er mobilen med på å utvide vår sosiale tilvaerels­e, sier Brønnick.

Selv erkjenner han at han bruker litt for mye tid på å sjekke nyheter på mobilen, men han har gjort noen grep ved å skru av alle push-varsler og varsling på epost. Han har heller ikke installert Facebook-appen på mobilen.

– Noen har push på alt, og mobilen plinger hele tiden uten stopp. Det tenker jeg er lite lurt, sier Brønnick.

Det er viktig å anerkjenne at vi har fått ny teknologi.

 ??  ?? Klara Øverland
Klara Øverland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway