Stavanger Aftenblad

– Blir godt informert av politiet

- Kjell Arne Knutsen kjell.arne.knutsen@ aftenblade­t.no

PÅRØRENDE: Familien til Maren Ueland har så langt et godt inntrykk av politiets etterforsk­ning, ifølge bistandsad­vokat Ragnar Falck Paulsen.

–Vi opplever etterforsk­ningen som profesjone­ll. Akkurat nå skjer det mye mange steder, og vi blir godt informert underveis, opplyser bistandsad­vokaten.

Familien blir oppdatert av en kontaktper­son i politiet hver ettermidda­g.

– Mor er opptatt av å få et fullstendi­g bilde av hva som har skjedd og hva som er avdekket til enhver tid, og den informasjo­nen får hun, sier Falck Paulsen. Han ønsker ikke å si noe om hva familien har fått vite, og henviser i stedet til Kripos.

– Jeg vil også understrek­e at informasjo­nen går andre veien ved at politiet formidler ønsker fra familien videre i systemet.

Ambassadør til Marrakech Norges ambassadør til Marokko, Merethe Nergaard, har reist til Marrakech for å følge opp dobbeltdra­pet i Atlas-fjellene for norske myndighete­r.

– Dette er en meget trist og tragisk sak, sier Nergaard til NTB. Den norske ambassaden har tett kontakt med marokkansk­e myndighete­r og følger etterforsk­ningen av drapene.Ambassaden bidrar også med konsulaer bistand til de pårørende via Utenriksde­partemente­t. Nergaard henviser til marokkansk­e myndighete­r for informasjo­n om etterforsk­ningen. Hun vil heller ikke si noe om hvorvidt noen av de pårørende har kommet til Marrakech eller om representa­nter fra norske og danske myndighete­r skal følge kistene hjem til Norge og Danmark.

Medieinter­esse

Drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen har fått stor oppmerksom­het i Marokko, og marokkansk­e medier følger saken tett.

– Marokkansk­e myndighete­r tar saken meget alvorlig og etterforsk­ningen pågår for fullt, forteller ambassadør Nergaard.

 ?? PRIVAT ?? Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) bodde på dette hotellet før de satte kursen mot Atlasfjell­ene.
PRIVAT Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) bodde på dette hotellet før de satte kursen mot Atlasfjell­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway