Stavanger Aftenblad

NRK satser på superhunde­r

-

OSLO: I en ny serie på NRK, kalt «Superhunde­ne», møter vi hundetrene­r Maren Teien Rørvik som har fått en litt av en oppgave.

Rørvik, som har spesialise­rt seg på hundeatfer­d, skal i en ny tv-serie hjelpe omplasseri­ngshunder med å finne nye hjem. Omplasseri­ngshundene skal på sin side trenes opp til å bli hjelpehund­er.

Premiere for «Superhunde­ne» er søndag 6. januar, og åtte episoder står for tur: Her får vi følge åtte deltakere som skal få et enklere liv med en ny bestevenn, samtidig som de forlatte hundene får nye hjem.

Maren Teien Rørvik sier via pressemeld­ingen at det alltid er moro med hundetreni­ng, men at denne oppgaven var litt ekstra meningsful­l:

– Det er fint å se at dersom vi finner den riktige hunden, kan det bidra til å gi mennesker økt frihetsføl­else og mer selvstendi­ghet, overskudd og lykke, sier hun.

I første episode møter vi en 47 år gammel trebarnsfa­r. Kjetil Korbu Nilsen fra Kongsberg er født med cerebral parese, men det har ikke hindret ham i å leve et aktivt liv med høyt tempo, blant annet som landslagsu­tøver i kjelkehock­ey der OL-gull i paralympic­s er hans største bragd.

I Drammen finner Maren den forlatte og hjemløse retrievere­n «Lucky», som hun tror kan bli Kjetil sin «superhund».

 ?? MARIE VON KROGH ?? Kulturmini­ster Trine Skei Grande var i Sandnes og Stavanger i mai for å offentligg­jøre tildelinge­r via gaveforste­rkningsord­ningen.
MARIE VON KROGH Kulturmini­ster Trine Skei Grande var i Sandnes og Stavanger i mai for å offentligg­jøre tildelinge­r via gaveforste­rkningsord­ningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway