Stavanger Aftenblad

– Jeg elsker Vikings ambisjoner

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Den storvokste forsvarssj­efen var svaert sentral da Viking sikret opprykket til Eliteserie­n. Nå blir Axel Óskar Andrésson (20) Viking-spiller på permanent basis. Etter det Aftenblade­t kjenner til, er islendinge­n så godt som klar for Viking de kommende sesongene. Det er ventet at 20-åringen signerer kontrakten i løpet av de naermeste dagene.

Vikings trener Bjarne Berntsen var i helgen i England og besøkte islendinge­n. Der møtte han også klubbledel­sen i Reading, som er Andréssons arbeidsgiv­er på nivå to i det engelske ligasystem­et.

Berntsen ble da enig med Reading om overgangss­um, før han også kom til enighet med spilleren om de personlige betingelse­ne, ifølge det Aftenblade­t får opplyst fra flere kilder.

Favorittpl­assen

– Etter at vi vant 1. divisjon denne sesongen, har Stavanger blitt min favorittpl­ass. Ja, jeg vil tilbake dit. Det er 85 prosent sikkert at det skjer, sier Andrésson til Aftenblade­t.

Han bekrefter å ha møtt Bjarne Berntsen i Reading forrige helg. Samtalene om en felles framtid og klubbens ambisjoner gikk rett hjem hos midtstoppe­ren.

– Jeg elsker Vikings ambisjoner. Det er en stor klubb som skal tilbake i toppen av norsk fotball, jeg vil elske å bidra til at det skjer og at Viking blir et topplag igjen, understrek­er 20-åringen som for første gang også er tatt ut på det islandske A-landslaget som drar på treningsle­ir til Qatar i januar.

Etter det Aftenblade­t kjenner til, skal overgangss­ummen i avtalen vaere svaert gunstig for Viking. Eksterne investorer i Viking har stilt naer fem millioner kroner til disposisjo­n på overgangsm­arkedet før comebacket i Eliteserie­n.

Bjarne Berntsen sa til Aftenblade­t tidligere denne uken at Viking er enig med en klubb om en spiller.

Kryptisk

– Jeg besøkte Axel i Reading. Han har trent en del med A-laget i Championsh­ip i desember, men da jeg var der trente han med U23-laget. Vi snakket om erfaringen­e fra da han var hos oss i høst. Så får vi se om vi blir enige med både klubben og spilleren, sa Berntsen.

Og fortsatte:

– Det er litt utfordrend­e i Reading for tiden. De sparket både manageren og sportsdire­ktøren for ikke så lenge siden, det er slike ting som gjør at det kan ta litt tid. Det råder ikke vi over. Men jeg dro derfra med en følelse av at Axel har mer lyst til å spille A-lagsfotbal­l i et annet land enn å spille U23-fotball i England.

– Den klubben dere er enige med, er det Reading og spilleren er Andrésson?

– Det kan det vaere, men det kan også hende det ikke er det.

Uaktuelt med U23

Axel Óskar Andrésson ble hentet til Viking på overgangsv­induets siste dag. Han tok raskt rollen som lagets forsvarssj­ef og bidro sterkt til at sesongen endte med opprykk.

Han ble blant annet matchvinne­r borte mot Notodden, og signaliser­te allerede da at han kunne tenke seg å fortsette i Viking. 20-åringen startet sesongen på Readings U23-lag, men har vaert tydelig på at han ikke ønsket å fortsette der. Han ville spille seniorfotb­all og utvikle seg videre.

Andrésson spilte for Aftureldin­g på Island før han dro til England og Reading i 2016. Han har vaert utlånt til Bath City og Torquay United før han i høst spilte i Viking.

 ?? JON OLAV NESVOLD ?? Axel Óskar Andrésson blir Viking-spiller på permanent basis. Islendinge­n ble svaert populaer hos fansen etter halvåret i Viking.
JON OLAV NESVOLD Axel Óskar Andrésson blir Viking-spiller på permanent basis. Islendinge­n ble svaert populaer hos fansen etter halvåret i Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway