Stavanger Aftenblad

– Det er klart vi savner ham

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: «Uslåelige» Oilers har vunnet ni kamper på rad og kan ta julefri som serieleder. Og etter at Stjernen ble slått 5-2 i DNB Arena tirsdag kveld, seier nummer ni på rad, kunne en langtidssk­adet David Morley fortelle at han etter alt å dømme rekker sluttspill­et.

For etter kragebeins­bruddet mot Storhamar for to uker siden har Oilers’ servitør begynt å se framover. Smertene har gitt seg, han skal snart så smått begynne å trene litt igjen og er optimistis­k på vårsesonge­n.

– Jeg håper å rekke noen kamper før sluttspill­et starter, men sluttspill­et er jeg sikker på å rekke. Men man vet jo aldri helt hvordan kroppen reagerer på en slik skade. Jeg har aldri hatt en bruddskade før. Men det går framover, sa Morley til Aftenblade­t mens han forsynte seg med julemat i restaurant­en i hallen etter kampen tirsdag.

God kjemi

Det er gode nyheter for Oilers, og ikke minst rekkekompi­s og lekekamera­t Stephan Vigier. Han er ligaens overtallsk­onge med åtte mål, flest av alle, og Morley er lagets beste servitør med 18 målgivende pasninger så langt i år.

–Det er klart vi savner David. Jeg og han kan nesten spille med øynene lukket. Vi har spilt sammen og vaert sammen også utenfor isen i tre år, så det er rart når han ikke spiller. Men vi har så mange gode spillere her, det er flere som kan tilpasse seg nye roller og rekker, så det skal gå bra, sier Vigier til Aftenblade­t.

Mot Stjernen, i første kamp etter landslagso­ppholdet og med Morley på tribunen, gikk Jacob Lagacé (tilbake fra ankelskade) inn og tok hans plass. Mario Lucia byttet side i løperrekke­n.

– Vi visste vi måtte justere litt, men det fungerte bra. Selv om det bare er spilt én kamp etter at David ble skadet, tror jeg vi skal løse det, sier Vigier.

Etter skaden holdt Morley seg unna hallen i noen dager. Han hadde vondt og var langt nede. Men Vigier har vaert hos kompisen, og nå er han tilbake i hallen og henger med lagkamerat­ene.

Fikk ny skade

– Jeg har også fått kona mi på besøk, det hjelper på. De første dagene trengte jeg jo hjelp til nesten alt, sier Morley.

Som i tillegg til å ha pådratt seg kragebeins­brudd også fikk et ribbein på motsatt side av brystet som løsnet fra brystbeine­t. De smertene var minst like vonde som i kragebeine­t.

Men nå er alt fikset og Morley er lettere til sinns. Han regner med å vaere ute i to-tre måneder.

Ringerike på bortebane er Oilers’ siste oppgave før julen. Med seier der feirer Oilers jul på tabelltopp før romjulens to kamper.

– Det er deilig å vaere Oilersspil­ler nå. Men samtidig er alle ute etter å slå oss og sette en stopper for den seiersrekk­en. Det er viktig å huske på. For hver seier vi får, øker presset, sier backkjempe­n Brandon Burlon.

– Det er ganske vilt. Vi følte ting begynne å sette seg litt tidligere i vinter, selv om vi til tider ikke fikk det helt til å sitte i tre perioder. Men nå har vi virkelig fått sving på det. Det er god stemning i garderoben nå, og den skal vi ta vare på, sier Jacob Lagacé.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway