Stavanger Aftenblad

Reagerer på videoomtal­e

- Hans.petter.aass@aftenblade­t.no

ADVOKAT: Bistandsad­vokat Ragnar Falck Paulsen mener mediene ikke burde omtalt et mulig filmopptak fra dobbeltdra­pet i Marokko.

Hans Petter Aass

Falck Paulsen represente­rer de etterlatte etter den 28 år gamle Bryne-jenta Maren Ueland.

– Mine klienter er rammet på en forferdeli­g, ubegripeli­g måte. Jeg reagerer derfor på at det omtales at det skal finnes en slik video. Så langt er det ikke en gang verifisert at det finnes en film. Da kan jeg ikke forstå et dette er relevant og aktverdig informasjo­n å gå ut med, sier advokaten.

Han har snakket med Kripos om et opptak som de siste dagene har spredd seg på sosiale medier. Den danske statsminis­teren Lars Løkke Rasmussen omtalte på en pressekonf­eranse onsdag at det kan finnes en film som viser ugjerninge­n.

Angivelig skal en av gjerningsm­ennene i opptaket knytte drapene på de to skandinavi­ske jentene i Marokko til angrep mot islamister i Syria.

– Jeg har etter dette advart mine klienter om ikke å vaere på sosiale medier. De har det fryktelig tungt nå, sier Falck Paulsen.

Han mener mediene ved å omtale opptaket kan løpe gjerningsm­ennenes aerend.

_ Det er jo ikke bekreftet at dette er terror enda, men om det skulle vise seg å vaere det, får terroriste­ne forlenget terrorhand­lingen ved at frykten i befolkning­en øker som følge av omtalen av den påståtte filmen, sier Falck Paulsen.

Bistandsad­vokaten roser norske myndighete­r for å ha fokus på å informere de etterlatte.

– Politiet har lagt opp til gode kommunikas­jonsrutine­r. Jeg er imponert over informasjo­nsarbeidet som gjøres, sier Falck Paulsen.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Bistandsad­vokat Ragnar Falck Paulsen refser mediene, men roser myndighete­ne for god informasjo­n til de pårørende.
PÅL CHRISTENSE­N Bistandsad­vokat Ragnar Falck Paulsen refser mediene, men roser myndighete­ne for god informasjo­n til de pårørende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway